Hur du förvandlar din SmartPhone till universell fjärrkontroll

Du kan enkelt förvandla din smartphone till en universell fjärrkontroll och bli av med flera fjärrkontroller som du kan ha samlat genom att lägga till tillbehör som DVD-spelare, mottagare, surroundljudsystem och andra. Detta hjälper dig också om du har tappat eller missat en fjärrkontroll för din TV eller någon annan enhet.

Vrid Samsung Smartphone Universal Remote Control

Om du äger en Samsung-telefon så har du tur, kan du använda Samsung WatchON-appen för att förvandla din Samsung Smartphone till universalfjärrkontroll för din TV och dess tillbehör. Så här använder du Samsung WatchON för att förvandla din telefon till en universalfjärrkontroll.

  1. Installera appen på din Samsung-enhet och öppna den. (om den inte redan är installerad)
  2. Nu måste du fylla i ditt land, postnummer och leverantör av TV-tjänster.
  3. Logga in på ditt Samsung-konto eller skapa ett.
  4. Välj ditt TV-märke.
  5. Nu kommer appen att försöka koppla ihop din TV med olika koder och du måste klicka på strömknappen i appen för att se vilken kod som fungerar. Appen kommer att be dig bekräfta koden som fungerade för din TV.
  6. Tryck sedan på lägg till enheter för att lägga till en DVD-spelare, Blu-Ray-spelare, set-top-lådor, AV-mottagare, streaming mediaspelare och även en luftkonditionering.

Du kan till och med lägga till flera TV-apparater i andra rum i huset med Samsung WatchON-appen.

Förvandla alla Android-telefoner till universell fjärrkontroll

För Android-telefoner finns det några bra appar som gör att du enkelt kan förvandla din smartphone till en universell fjärrkontroll.

Fjärrkontroll för TV-app: Fjärrkontroll för TV-app låter din Android-telefon eller surfplatta styra nästan alla populära Smart TV-apparater. Så här använder du denna gratis app.

  1. Installera appen och öppna den.
  2. Appen söker efter TV: er i ditt internetnätverk. (Se till att din smarta TV är ansluten till samma internetanslutning som din smartphone)
  3. Klicka sedan på TV: n som du vill kontrollera.

Android TV Remote: Android TV Remote-app kan förvandla alla Android-smarttelefoner till en fjärrkontroll för din Google TV-låda. Appen tillåter till och med användare att göra en röstsökning.

Smart IR-fjärrkontroll: Smart IR Remote-appen fungerar med över 800 000 enheter som sträcker sig från TV: er, Blu-ray-spelare till DSLR-kameror. Om det inte fungerar på din TV eller andra tillbehör kan du be utvecklarna lägga till dem (och de kommer)

Appen fungerar med infraröda kommandon. På vissa enheter stöder appen till och med luftgester. Om du till exempel sveper handen över telefonen kan du byta kanal, volym och andra saker.

Detta är en betald app som är tillgänglig på Google Play för $ 7.99

Förvandla iPhone och iPad till universell fjärrkontroll

Next Guide Remote by Dijit: Next Guide Remote by Dijit är en app som låter dig styra TV, DVD-spelare, Xbox och många fler enheter från din iPhone, iPad och iPod touch. Nackdelen med denna app är att den bara fungerar med en tillbehörsenhet som heter Beacon (kostar cirka $ 80).

iRule: Om du inte vill spendera $ 80 på en Beacon kan du ladda ner iRule. Den här appen styr dina enheter via en Wi-Fi-anslutning. Appen fungerar med TV: er, DVD-spelare, fönsterluckor och säkerhetskameror.

Zmart: Zmart låter dig styra över 200 000 enheter (TV: er, DVD-spelare, stereor och mer). Denna app fungerar med ett extra tillbehör på 20 $ som ansluts till din Smartphones ljuduttag.

Förvandla Windows Phone till universell fjärrkontroll

Windows Phone-användare har begränsade appar som gör att de kan förvandla sin smartphone till en fjärrkontroll för TV: n och tillbehör. Så dina alternativ är begränsade om du är en Windows-telefonanvändare.

Xbox One & Xbox 360 SmartGlass: Med Xbox One och Xbox 360 SmartGlass-appen kan du bara kontrollera dina Xbox-konsoler. Appen låter dig inte styra andra enheter.

Inofficiell Samsung Remote: Den inofficiella Samsung Remote låter dig styra en Smart Samsung TV genom din Windows-telefon. Du kan köpa den här appen för $ 0, 99.

Vi hoppas att du gillade den här artikeln och kunde förvandla din smartphone till en universalfjärrkontroll.