Hur laddar jag ner musik som skickats i ett e-postmeddelande?

E-post har gjort kommunikation och överföring av information till en enkel och bekväm process. Små filer kan skickas via e-post, istället för att behöva skicka en disk eller flash-enhet via e-post. Med e-post kan små filer levereras var som helst i världen på några sekunder. Vanliga filer som skickas på detta sätt är mediefiler, till exempel bilder och musik. Att öppna musikfiler via e-post är en snabb och enkel process.

Nedladdningsprocedurer och överväganden

Även om det finns skillnader i hur e-postprogram fungerar fungerar de vanligtvis på samma sätt när det gäller e-postbilagor. När e-postmeddelandet har öppnats visas ett meddelande högst upp på skärmen om att e-postmeddelandet innehåller en bifogad fil. Se till att filtillägget, som är de sista tre bokstäverna i filen till höger om perioden, matchar det för en musikfil för att säkerställa att du laddar ner en låt och inte en fil som kan skada din dator. Vanliga musikfiltillägg inkluderar MP3, MP4 och WAV. Klicka på filnamnet för att ladda ner ljudfilen till din dator.

Datorn kommer sannolikt att skicka ett bekräftelsemeddelande via en popup-skärm som frågar om du vill ladda ner filen. Klicka på "Ja" och filen laddas ned till din hårddisk. Nedladdningsplatsen beror på dina datorinställningar, men en vanlig destination är Windows-skrivbordet.

När filen har laddats ner kör du en viruscheck innan den spelar upp den. Även med ett musiktillägg som MP3 eller WMA kan filen vara en körbar virusfil som kan skada din dator när den har öppnats. Om virussökningen är ren, klicka på filen så öppnas din standardmusikspelare för att spela låten. Om spelaren rekommenderar att filen har ett filtillägg som skiljer sig från det som listas, ta bort filen som en försiktighetsåtgärd och spela inte upp den. Kontrollera med avsändaren att den skickade filen var den avsedda och att deras dator inte har några infektioner.