Så här skickar du inlägg till någon annans blogg i Tumblr

Du kan publicera blogginlägg till någon annans Tumblr-blogg om bloggens ägare har aktiverat inlägg för tittare i blogginställningarna. Men Tumblr erbjuder också andra sätt att interagera med bloggägaren och hennes följare. Du kan reblogga och svara på inlägg, om det är aktiverat. Du kan också ställa frågor till bloggägaren med funktionen Fråga mig vad som helst. Slutligen, om du har blivit inbjuden att bidra till en privat gruppblogg, kan du publicera inlägg som medlem eller administratör, beroende på din åtkomstnivå.

Skicka inlägg

Om ägaren av en blogg har aktiverat inlägg kan du öppna hennes inlämningssida genom att logga in på din Tumblr-instrumentpanel och sedan hitta användarnamnet för bloggägaren som du vill lägga upp. Lägg till bloggens webbadress med "/ skicka." Om du till exempel vill öppna JoeDoeBlogs inlämningssida skriver du "joedoeblog.tumblr.com/submit/" i webbläsarens adressfält och trycker sedan på "Enter". Om bloggägaren har aktiverat den här funktionen öppnas bloggens Skicka-sida i webbläsaren. Klicka på rullgardinsmenyn "Posttyp" och klicka sedan på vilken typ av inlägg som ska publiceras. Fyll i inläggsformuläret och klicka sedan på "Skicka" för att skicka inlägget för godkännande av bloggägaren. Observera att ägaren av bloggen måste godkänna alla bidrag.

Svar och reblogs

Tumblr-bloggägare kan aktivera svar och rebloggar på sina inlägg. Svars- och reblogikonerna visas längst ner i varje inlägg. Med svarsfunktionen kan du skicka ett svar på 250 tecken på inlägget. Reblog-funktionen citerar originalinlägget med länk eller offert. Du kan ange upp till 500 ytterligare tecken i det ursprungliga inläggets innehåll i ett Reblog-inlägg. Dina svar visas i avsnittet Anteckningar för det ursprungliga inlägget. När du rebloggar ett inlägg visas det inloggade inlägget i din egen tidslinje.

Fråga mig vad som helst

När du surfar på Tumblr-bloggar kan du märka länkar med texten ”Fråga” eller ”Fråga mig vad som helst” på flera webbplatser. Ask Me Anything är en Tumblr-funktion som kan aktiveras i bloggens inställningsmeny, som med bidrag. Länken Ask Me Anything öppnar en Q & A-sida som gör det möjligt för besökare och följare att ställa frågor för bloggägaren att svara på. Använd funktionen Fråga mig vad som helst snarare än ett blogginlägg för att interagera direkt med bloggägaren. Tänk på att inlägg som du publicerar på ägarens eller någon annan Tumblr-blogg kan ses av vem som helst. Du kan lägga upp din fråga till bloggägaren anonymt eller med ditt användarnamn bifogat med hjälp av Ask-funktionen.

Gruppbloggar

Gruppbloggar är privata, lösenordsskyddade bloggar som endast är tillgängliga för gruppmedlemmar och administratörer. Du måste bli inbjuden att gå med i en gruppblogg. Din inbjudan måste innehålla webbadressen till bloggen tillsammans med lösenordet för inmatning. Logga in på Tumblr och öppna sedan bloggens URL i en webbläsare. Lösenordsprompten visas. Skriv lösenordet och klicka sedan på “OK”. När du är inloggad på gruppblogginstrumentet klickar du på ikonen för typen av inlägg som ska publiceras. Fyll i det nya inläggsformuläret och klicka sedan på “Publicera” för att publicera innehållet.

Aktivera bidrag i din Tumblr-blogg

För att aktivera bidrag på din egen Tumblr-blogg loggar du in på instrumentpanelen och klickar sedan på kugghjulsikonen för att öppna din kontoinställningsmeny. Klicka på namnet på bloggen som du vill redigera i den vänstra menyn för att öppna bloggens inställningsmeny. Klicka på kryssrutan bredvid alternativet ”Låt människor skicka inlägg” i avsnittet Inlämningar. Skriv in valfria riktlinjer för inlämning i rutan Inlämningsriktlinjer. Markera kryssrutan för varje typ av inlägg som ska tillåtas och klicka sedan på knappen "Spara". Användare kan nu skapa och skicka inlägg till din godkännandekö från din bloggs skicka sida.