Bästa appar för studenter

Förutom att spela spel och uppdatera dina sociala mediekonton kan din telefon och surfplatta vara värdefulla tillgångar för dina studier också. Det finns så många fantastiska webbplatser och appar som kan hjälpa mycket med dina studier. Vi listar nedan några av de mest användbara och bästa apparna för studenter.

Lista över 10 bästa appar för studenter

Här är en lista med 10 bästa appar för studenter med en kort beskrivning av varje app. Även om apparna inte är listade i någon särskild ordning är vår favorit Khan Academy.

Khan Academy grundades 2006 av Salman Khan och är att ge "gratis utbildning i världsklass för alla, var som helst".

1. Khan Academy

Khan Academy, den största online-resursen finns nu i form av en iOS-app. Denna app ger dig full tillgång till Khan Academy videolektioner om ett brett spektrum av ämnen. - Rekommenderas starkt för elever från grad 1 till 12.

Du kan ladda ner den här appen gratis @iTunes: khanacademy.org

2. Evernote

Evernote är en gratis app som låter dig ta anteckningar, bilder, röstpåminnelser, skapa att-göra-listor, kopiera webbsidor och praktiskt taget allt du finner spännande online eller i verkliga ord.

Med den här appen får du tillgång till allt du har sparat på alla dina enheter - surfplatta, bärbar dator och telefon. Du kan också dela dina anteckningar och info med vänner och kollegor.

Ladda ner för Android Gratis @Google play: Evernote Android

3. Självkontroll

De flesta missbrukare på sociala medier går online med den avsikt att spendera bara några minuter men slutar spendera timmar, utan att kunna kontrollera deras sug efter sociala medier och andra beroendeframkallande webbplatser.

Med Self Control-appen kan du blockera dina mest beroendeframkallande webbplatser under en viss tid på din telefon eller surfplatta. Det kan vara till hjälp när du har en tentamen i närheten eller försöker slutföra ett uppdrag.

När du aktiverar den här appen finns det inget sätt att komma runt den, även om du inte startar om datorn hjälper inte. Du måste vänta tills timern tar slut.

Du kan ladda ner denna app gratis @ selfcontrolapp.com.

4. RealCalc Scientific Calculator

Matematik är redan tillräckligt hård. Vad händer om du glömmer din vetenskapliga kalkylator hemma?

RealCalc Scientific Calculator kan rädda dagen, den har alla funktioner i en riktig vetenskaplig räknare. Denna app är verkligen bra för de elever som är glömska och i de fall då din räknare inte fungerar eller är trasig.

Du kan ladda ner den här appen gratis @Google play: Realcalc Scientific Calculator

5. Babylon Translator

Babylon Translator tillhandahåller fulltextöversättningar mellan olika språk. Kopiera bara ett ord från en e-post eller webbläsare så appen översätter ordet till flera språk samtidigt.

Babylon Translator tillhandahåller också översättningar i fulltext, stöder ordboksfunktion på dussintals språk och stöder nu också tal till textöversättningar.

Du kan ladda ner den här appen gratis @Google play: Babylon Translator

6. Dictionary.com Flashcards

Dictionary.com flashcards är ett användbart flashcardverktyg som låter dig memorera definitioner av ord. Du kan välja mellan de tillgängliga 70 000 blixtkorten eller så kan du också skapa ditt eget kort.

Det ger dig också ett alternativ att höra ljuduttal eller så kan du helt enkelt memorera definitionen.

Ladda ner den här appen gratis @Google Play: Doctionary.com Flashcards

7. Sov om du kan larma

Denna app är fantastisk för att vakna upp vilket kan vara extremt svårt för studenter. Med den här appen kan du ställa in ett larm för att väcka dig och larmet stängs av först efter att du tagit en bild av platsen eller saken som visas på telefonens skärm.

Detta säkerställer att du verkligen är redo att börja dagen. Du kan också skaka telefonen för att stänga av larmet, men om du verkligen vill stå upp ska du ta en bild av vad den säger till dig.

Ladda ner den här appen på @Google play: Sleep If You Can Alarm

8. JumpCut

JumpCut gör det lättare att kopiera och klistra in saker. Denna app ger i princip tillgång till ditt urklipps historia. Vad detta betyder är att du alltid har tillgång till den text du har klippt eller kopierat, även om du senare har klippt eller kopierat något annat.

Du kan ladda ner denna iOS-app @Sourceforge.

9. Dictionary.com

Dictionary.com hämtar över 2 000 000 definitioner och synonymer från Dictionary.com och Thesaurus.com webbplatser. Denna app fungerar nu offline och stöder också översättningar på över 30 språk.

Du kan ladda ner den här appen gratis @Google Play: Dictionary.com

10. Facebook Messenger

Ibland är det bra att hålla kontakten under skolan eftersom dina vänner kan berätta något du missade när du var frånvarande. Med Facebook Messenger kan du meddela dina vänner via Wi-Fi.

Om den här appen används för att studera och inte umgås kan den verkligen vara till hjälp för studenter.

Du kan ladda ner den här mycket populära appen @Google Play: Facebook Messenger