Hur du inaktiverar McAfee Site Advisor permanent

McAfees SiteAdvisor är ett säkerhetsverktyg för webbplatser som levereras med många antiviruspaket som McAfee Antivirus Pro och McAfee Internet Security. Syftet är att varna dig för osäkra webbplatser, men många användare tycker att det också saktar ner surfningshastigheter. Om du av någon anledning väljer att inaktivera SiteAdvisor hittar du inte alternativet i dina McAfee-programinställningar. För att ta bort SiteAdvisor måste du avinstallera det via installationsprogrammet för McAfee. För fullständig borttagning måste du också ta bort alla sökmotorer som läggs till i din webbläsare av SiteAdvisor.

Steg 1

Starta Windows kontrollpanel. I Windows 8 trycker du på "Windows-X" och väljer "Kontrollpanelen" i snabbåtkomstmenyn. I Windows 7 väljer du "Kontrollpanelen" på Start-menyn.

Steg 2

Välj "Avinstallera ett program" i avsnittet Program.

Steg 3

Klicka på namnet på McAfee-säkerhetsprogrammet som är installerat på din dator, till exempel "McAfee Internet Security" eller "McAfee Antivirus Plus." Om du laddade ner den fristående versionen av SiteAdvisor väljer du "McAfee SiteAdvisor".

Steg 4

Klicka på kommandot "Avinstallera / ändra" högst upp i programlistan.

Steg 5

Markera rutan bredvid "SiteAdvisor" i avsnittet Webbläsarverktyg. Hoppa över det här steget om du tar bort den fristående versionen.

Steg 6

Klicka på "Ta bort" eller "Avinstallera" för att inaktivera SiteAdvisor. McAfee uppmanar dig att starta om datorn för att slutföra borttagningen. detta är dock onödigt när du bara tar bort SiteAdvisor-komponenten i din McAfee-svit.

Steg 7

Starta om din webbläsare för att ta bort SiteAdvisor-tillägg och tillägg. Det sista steget för att inaktivera SiteAdvisor är att ta bort de sökmotorer som installerats av appen i Internet Explorer och Firefox.

Steg 8

Klicka på kugghjulsikonen i Internet Explorer-verktygsfältet och välj "Hantera tillägg." Välj "Sökleverantörer" och välj sedan din sökleverantör från listan och klicka på "Ange som standard". Välj sedan "Säker sökning" och klicka på "Ta bort".

Klicka på den lilla pilen i sökrutan i Firefox-verktygsfältet och välj "Hantera sökmotorer." Välj "Säker sökning" och klicka på "Ta bort". Välj sedan "Site Advisor" och klicka på "Ta bort".