Hur man ställer in en andra kontroller för en Nintendo Wii

Nintendo Wii har unika "Wii Remote Controllers" som du kan använda när du interagerar med systemet. Du riktar dessa styrenheter mot skärmen för att göra val som liknar en fjärrkontroll, men du använder dem också för att spela spel och välja alternativ, liknande att navigera i menyer med en vanlig spelkontroll. För att ställa in en andra Wii-fjärrkontroll har du två val: du kan använda "Standard Mode", en obestämd anslutning som fjärrkontrollen och Wii "kommer ihåg" efter att ha stängts av, eller du kan använda "One Time Mode", vilket är en tillfällig anslutning som Wii och styrenheten "glömmer" när de är avstängda.

Standardläge

Steg 1

Slå på din Nintendo Wii. Du kan göra detta genom att trycka på strömbrytaren på enhetens framsida eller genom att trycka på strömbrytaren på den första Wii-fjärrkontrollen som redan är inställd på systemet.

Steg 2

Öppna batteriluckan på baksidan av Wii-fjärrkontrollen. Om du har en hylsa på kontrollen måste du ta bort den. Om du använder en Wii MotionPlus måste du ta bort hylsan genom att skjuta låsknappen nedåt och sedan trycka in på frigöringsknapparna för att dra ut den. Om du har båda på din handkontroll måste du låsa upp MotionPlus-tillbehöret innan du försöker ta av dig jackan.

Steg 3

Ta bort batteriluckan genom att trycka på frigöringsfliken och dra den sedan upp och av från fjärrkontrollen.

Steg 4

Tryck på den röda "SYNC" -knappen precis nedanför batteriernas plats. Du behöver inte ta bort batterierna genom att komma åt knappen. Lysdioderna på fjärrkontrollen börjar blinka.

Steg 5

Öppna luckan till SD-kortplatsen på Wii och tryck på den röda "SYNC" -knappen.

Vänta tills lysdioderna slutar blinka på Wii-fjärrkontrollen. Styrenheten är nu inställd och redo att användas.

Engångsläge

Steg 1

Slå på Wii. Du kan slå på den genom att trycka på strömbrytaren på själva konsolen, eller du kan slå på den genom att trycka på strömbrytaren på Wii-fjärrkontrollen som redan är aktiverad för systemet.

Steg 2

Tryck på "HEM" -knappen på Wii-fjärrkontrollen som redan är synkroniserad med systemet. Detta är den blå knappen nära mitten av fjärrkontrollen med en ikon för ett hus. Detta kommer att visa alternativskärmen. Du kan göra detta inom ett spel du spelar såväl som från startmenyn.

Steg 3

Välj "Wii Remote Settings" för att komma åt ytterligare alternativ.

Steg 4

Välj knappen "Anslut igen".

Steg 5

Tryck och håll ner knapparna "1" och "2" samtidigt på Wii-fjärrkontrollen som du vill ansluta i One Time Mode. Lysdioderna på fjärrkontrollen bör börja blinka.

Vänta tills lysdioderna slutar blinka. Den andra fjärrkontrollen är nu ansluten.