Hur du återställer en borttagen flipvideo

Vänd videokameror sparar videoklipp i specifika videofiler. På grund av detta, om du av misstag har tagit bort en video från din Flip-videokamera, kan du få tillbaka den. Allt du behöver göra är att återställa filerna du raderade.

Ladda ner och installera den kostnadsfria testversionen av UndeleteMyFiles Pro från seriousbit.com.

Anslut din Flip-videokamera till din dator med kabeln som medföljde den.

Kör programmet UndeleteMyFiles Pro. Det väljer automatiskt din C: Drive, men du kan bläddra till dina andra enheter - inklusive din Flip-videokameradisk, så länge kameran är ansluten till din dator.

Klicka för att välja din Flip-videokameradisk och klicka på knappen "Sök". Din dator visar ett par videofiler. Leta reda på videon du vill återställa och välj den i listan och klicka sedan på knappen "Återställ".

Tips

När du har återställt videon kan den ha namnet "_ID00018.avi" eller något liknande. Byt namn på den "VID00018.avi" och kopiera den tillbaka till din Flip-videoenhet. Detta gör att din Flip-videokamera känner igen den för uppspelning och redigering.

Varningar

Ibland försvinner Flip-videor på grund av defekter i Flip-hårdvaran, som dåligt minne eller en bränd anslutning. I så fall måste du titta på en kamerafix, inte filåterställning.