Hur man ansluter en iPod till en Vizio

Även om du kan spela upp innehåll från din iPod på din Vizio TV kan det vara användbart, men felaktigt att köpa fel kablar och adaptrar kan slösa bort tid och pengar. Att förstå vilken typ av anslutning din iPod stöder gör att du kan skaffa rätt kontakt. Med rätt kabel i handen kan du snabbt ansluta dina enheter och njuta av innehåll som streamas via din TV.

Nödvändig utrustning

För iPod-enheter utrustade med blixtportar måste du köpa Lightning Digital AV-adapter. Denna adapter finns på många elektronikbutiker och via Apples webbutik. Du behöver också en HDMI-kabel för att länka adaptern till din Vizio TV. För iPod-apparater som är utrustade med den äldre 30-poliga kontakten behöver du Apple Composite AV-kabel, som också finns allmänt tillgänglig.

Installation av utrustning

Om du använder en Lightning-utrustad iPod, anslut den digitala Lightning-adaptern till enheten. När TV: n är avstängd, anslut ena änden av HDMI-kabeln till adaptern och anslut sedan den andra änden till en öppen HDMI-port på din Vizio. Om det inte finns några öppna portar kan du behöva koppla bort en annan enhet tillfälligt för att göra plats. Sätt på TV: n och ställ in ingångskällan till vilken HDMI-port du använde. Om du använder en 30-stifts iPod ska du ansluta kompositkabeln till iPod och ansluta TV: n till de färgade ändarna på kabeln till motsvarande färgade portar på din Vizio. Sätt på TV: n och ändra ingångskällan till "Composite".

Uppspelning av innehåll

Om du ansluter via blixtadaptern ska din iPods skärm nu speglas på din Vizio. Oavsett om du vill titta på filmer via Netflix eller bara spela musik under en fest, spelas det innehåll du drar upp på din iPod nu via TV: n. Var dock dock: HD-video som streamas från din iPod ser inte lika tydlig ut på TV: n på grund av adapterens begränsningar. Om du använder kompositkabeln kommer din skärm inte att speglas på TV: n. Men allt innehåll som nås via apparna Videor, Musik och Foton kommer nu att spelas upp via Vizio när du är ansluten.

Trådlöst alternativ

Om din iPod är utrustad med Wi-Fi kan du överväga att köpa en Apple TV-enhet. Apple TV är en liten låda som ansluts till din TV eller mottagare via en HDMI-kabel och låter dig strömma innehåll från din iPod för uppspelning via din Vizio via AirPlay-funktionen. Apple TV låter dig också komma åt tjänster som Netflix, Hulu Plus och HBO Go utan att behöva streama dem från din iPod.

Ansvarsfriskrivning för hårdvara

Informationen i den här artikeln gäller alla iPods upp till femte generationens iPod Touch och många nuvarande modeller av Vizio-tv. Instruktionerna kan variera för andra modeller som inte ingår i den här artikeln.