Hur du inaktiverar köp i appar på din Android-enhet

Medan köp i appen i Android gör det enkelt att köpa appar, kanske du vill inaktivera köp i appen på din Android-enhet för att förhindra oavsiktliga och oönskade köp. I det här inlägget visar vi stegen för att inaktivera eller begränsa köp i appen på din Android-enhet.

Inaktivera köp i appen på Android

Köpfunktionen i appen i Android är utformad för att underlätta processen att köpa appar och spel på din Android-enhet. Med den här funktionen kan du köpa allt på Google Play utan att behöva besväret med att ange ditt användarnamn och lösenord varje gång du gör ett köp.

Om du lämnar den här funktionen aktiverad på din enhet kan du emellertid utsätta dig för risken att dina barn får en stor räkning på din Android-telefon genom att köpa slumpmässiga appar och spel. Därför är det här inlägget som hjälper dig att inaktivera i appköp på din Android-enhet.

1. Gå till Google Play Store

Öppna Google Play Store från genvägen på telefonens hemskärm eller genom att hitta den i listan över alla appar.

2. Klicka på ikonen för 3-radsmeny

Klicka nu på 3-rads-menyikonen som ligger nära det övre vänstra hörnet på skärmen (se bild nedan).

3. Klicka på Inställningar

När du klickar på 3-radens menyikon ser du en rullgardinsmeny, klicka på Inställningar från rullgardinsmenyn.

4. Ändra Kräv autentiseringsfrekvens

Titta igenom inställningarna tills du hittar undermenyn Användarkontroll. I den här undermenyn letar du efter "Kräv autentisering för köp". (Se bild nedan)

Klicka nu på Kräv autentisering för köp så ser du tre alternativ framför dig - Vi har nedan för en kort beskrivning av vad varje alternativ betyder.

  1. Aldrig: Autentisering krävs inte för köp
  2. Var 30: e minut: Varje gång du autentiserar för ett köp kan du fortsätta köpa alla former av digitalt innehåll från Google Play under de kommande 30 minuterna utan att verifiera igen.
  3. För alla köp som görs via Google Play på den här enheten: Autentisering krävs för varje köp av digitalt innehåll via Google Play

Som standard är detta alternativ inställt på Var 30: e minut på de flesta Android-enheter. Detta innebär att det finns ett 30-minuters fönster där någon av dina barn oskyldigt kan börja spela ett betalt spel eller ladda ner betalda appar.

5. Ändra autentiseringsinställning

Vi rekommenderar att du ändrar inställningen till "För alla köp via Google Play på den här enheten".

6. Bekräfta ändringar

Ange lösenordet för ditt Google-konto för att bekräfta ändringarna i ovanstående inställningar.

När du har gjort denna ändring måste alla som använder din Android-enhet nu ange användarnamn och lösenord för att göra ett köp på Google Play. Detta lägger ett lager av säkerhet till din Android-enhet, vilket förhindrar oavsiktliga och oavsiktliga köp.