Aktivera Google Maps körläge på din Android-telefon

Körläge i Google Maps är som att ha en kunnig medförare tillgänglig till din tjänst. Körläge använder din plats, resehistorik och webbsökningar för att föreslå destinationer, trafikuppdateringar, gaspriser och annan användbar information.

Google Maps körläge

Du måste redan vara van vid att få vägvisningsanvisningar med Google Maps Offline eller Online på din Android-telefon. Nu kan du använda funktionen Körläge i Google Maps för att få vägvisningsanvisningar, trafikuppdateringar, gaspriser och mer utan att ens ange start och slutpunkt för din resa på Google Maps.

Allt du behöver göra är att aktivera Google Maps Driving Mode på din Android-telefon var du än befinner dig. Google Maps spårar din nuvarande plats och räknar ut vart du kan vara på väg utifrån din nuvarande plats, tid på dagen, platsdata och webbsökningar.

Om du har ställt in dina hem- och arbetsplatser i Google Maps kommer körläge att ta fram vägbeskrivningar och information om dessa platser när det är vettigt att ge dig sådan information.

Till exempel, om dagen är måndag och du börjar hemma klockan 6, kommer Google Maps att räkna ut att du är på väg till jobbet. Resultaten kommer emellertid att vara annorlunda när du använder funktionen Google Maps Driving Mode på söndagsmorgonen - det kommer att räkna ut att du är på väg till Gym

I allmänhet är Google Maps körläge bra både när du vet vart du ska och även när du inte har en viss destination i åtanke.

Aktivera Google Maps körläge på Android-telefon

Följ stegen nedan för att aktivera körningsläge på Google Maps på din Android-telefon.

1. Klicka på Google Maps-ikonen för att starta eller starta Google Maps på din Android-telefon.

2. Klicka sedan på menyikonen med 3 fält, som finns längst upp till vänster på skärmen.

3. Klicka på Startkörning från menyn i sidofältet som visas.

4. Google Maps spårar omedelbart din nuvarande plats och du ser en pilikon på Google Maps som anger din nuvarande plats.

5. Börja helt enkelt att köra med Google Maps körläge som din medförare. Google Maps guidar dig med trafikuppdateringar, beräknad ankomsttid och annan information.

I förekommande fall kan du komma åt röstsökning när som helst genom att trycka på mikrofonikonen (se bild ovan)

Som en intelligent platsbaserad tjänst kommer du att hitta Google Maps Driving-funktion gradvis bättre eftersom den lär känna dig, dina preferenser, arbetsplats, hemort och de platser du ofta söker efter.