Anledningar till att skapa ett Facebook-alias

Webbplatser på sociala medier som Facebook, Instagram och Twitter har förändrat sättet som människor kommunicerar mot vänner, familj och världen i stort. Medan många anser att de anslutningar som skapats av Facebook är en verkligt positiv sak, anser många inte de förgreningar som Facebook kan skapa på ditt digitala fotavtryck. Med arbetsgivare, universitet och till och med lokal brottsbekämpning som börjar övervaka Facebook och andra sociala medier är det bara att skapa ett Facebook-alias ett sätt att skydda ditt namn och din bild.

Skapa ett alias

För att skapa ett alias måste du först bestämma hur du ska visas online. För att skydda din identitet bör ditt alias inte innehålla ditt efternamn, och dina profilbilder ska inte ge bort din identitet. Medan Facebook förbjuder skapandet av flera användarkonton, är ett kryphål för denna regel skapandet av en Facebook-sida, där ditt alias kan lägga upp bilder och statusuppdateringar till alla potentiella följare.

Arbetsgivare, universitet och bakgrundskontroller

Medan bakgrundskontroller brukade medföra långa och kostsamma förfaranden, har tillkomsten av Facebook gett potentiella arbetsgivare och universitet möjlighet att utföra en pseudobakgrundskontroll med en enkel sökmotorfråga. När du har frågat kan eventuella offentliga inlägg, kommentarer och foton som laddas upp till Facebook kunna ses av externa organisationer och myndigheter.

Facebook och lagen

Precis som universitet och arbetsgivare kan fatta anställningsbeslut baserat på information som publiceras offentligt på Facebook-profiler, har flera brottsbekämpande myndigheter tagit till Internet och letat efter ledtrådar till olaglig verksamhet. Även om publicering av olagligt material under ett alias fortfarande är olagligt, kan det att vissa myndigheter läser och skannar sociala medier för att leta efter trender få vissa att tänka om att ha en officiell närvaro online.

Välja vad du ska lägga upp

Det bakomliggande temat bakom ett Facebook-alias är att kontrollera vad allmänheten ser av din digitala närvaro. I tvivel är det bästa alias tystnaden. Vad som inte publiceras läses inte och vad som inte laddas upp ses inte. Med verktyg som Google Bildsökning och grunderna för deduktivt resonemang kan även de bäst slöjda Facebook-aliasen dechiffreras.