Hur jag jailbreakar din LG-telefon

Jailbreaking är en term som refererar till att låsa upp din iPhone så att den kan köra appar som är oförenliga med det vanliga iOS-operativsystemet som ingår på enheten. Du kan inte teknisk jailbreak din LG-telefon, men du kan rot Det.

Varningar

Att rota din LG-telefon kan upphäva garantin eller få telefonen att sluta fungera helt. Rotera inte din enhet om du inte är helt bekväm med alla steg som är inblandade och förstår de potentiella konsekvenserna.

Fördelar med att rota din LG-telefon

Android är känt som ett öppet operativsystem som tillåter användare att installera appar från vilken källa som helst, i motsats till Apples iOS som endast låter dig installera appar från den officiella App Store. Trots att Android tillåter många modifieringar som Apple inte gör kan du anpassa din Android-telefon ytterligare genom att rota den.

Med en rotad LG-telefon kan du till exempel avinstallera vilken app som helst, inklusive de som inte kan avinstalleras på en icke rotad telefon. Detta inkluderar appar som LG inkluderar som standard på telefonen. Du kan rensa upp utrymme på din telefon och hjälpa dig att anpassa gränssnittet.

Du kan också installera appar på en rotad telefon som LG inte stöder officiellt eller köra alternativa Android-operativsystem. Dessa kallas anpassade ROM-skivor och kan ge funktionalitet som Android inte har.

Rota din LG-telefon

Processen att rota din LG-telefon beror på vilken typ av LG-telefon du har och dess Android OS-version. Generellt sett är processen densamma över olika enheter.

Bestäm först din LG-telefons modellnummer och Android-version genom att trycka på "Inställningar", sedan "System" följt av "Om". Modellnumret och versionen av Android ska visas.

Sök efter XDA-utvecklare eller ett liknande Android-rotforum för din telefonmodell. Hitta instruktionerna för att rota din specifika LG-telefon på forumet. Se till att dessa instruktioner är för din version av Android eftersom att följa fel steg kan få telefonen att sluta fungera korrekt. Om du inte är säker på om instruktionerna fungerar för din LG-telefon, fråga på forumet om kompatibilitet.

Rotmetoden kan variera från enhet till enhet, men det handlar vanligtvis om att ladda ner ett verktyg för din dator för att rota din enhet, till exempel LG Root-verktyget. Du installerar det här verktyget på din dator och ansluter din LG-enhet till datorn enligt anvisningarna för att låta verktyget rotera din enhet. Observera att det rekommenderas att säkerhetskopiera din LG-enhet innan du försöker rota eftersom det ibland kan gå fel och det kan få enheten att sluta fungera. De flesta root-instruktioner som du hittar på XDA Developers kommer att berätta hur du säkerhetskopierar din specifika enhet.

Du borde aldrig behöva betala för ett rotverktyg eftersom dessa är öppen källkod och tillhandahålls gratis av utvecklare.

Installera anpassade ROM-skivor

När du väl har rotat din LG-telefon kan du installera anpassade ROM-skivor, som är anpassade versioner av Android OS. Som med att rota din LG-telefon är det viktigt att välja rätt ROM för din LG-telefon. Du hittar dessa ROM-skivor på XDA Developers eller ett annat forum. Se till att läsa recensioner av ROM för att se till att den uppfyller dina behov och att den är stabil att använda.

Anpassade ROM-skivor låser upp nya funktioner och funktioner, vilket gör ROM-skivorna till ett attraktivt val om ditt nuvarande Android OS verkar för begränsat. Recensioner av en anpassad ROM kommer vanligtvis att berätta om de nya funktionerna som den erbjuder.

Vanliga funktioner associerade med anpassade ROM-skivor inkluderar möjligheten att överklocka din enhet. Överklockning innebär att du kan åsidosätta tillverkarens hastighetsbegränsning för telefonens CPU, vilket gör din telefon snabbare. Du kan också underklocka med en anpassad ROM, vilket innebär att din telefon använder mindre CPU-ström och batteriet som håller längre som ett resultat. Du kan också anpassa olika aspekter av din Android-enhet med en anpassad ROM, såsom aviseringslampans färg, telefonens vibrationer och färgmättnaden på din LG-skärm.

Undvik att installera den nattliga versionen av en ROM, eftersom den kan vara instabil. Nattversioner släpps varje natt och testas inte så grundligt för buggar och andra problem som stabila versioner är. Installera alltid versionen märkt "stabil". Följ anvisningarna på forumet exakt för att installera ROM på din LG-telefon.

Om installationen misslyckas eller om du bara inte gillar den ROM som du har installerat kan du installera om lager Android OS igen på telefonen enligt anvisningarna på LG-forumet.