Hur man öppnar ett anteckningsblock som en webbsida

Det är en relativt lätt uppgift att öppna ett textdokument som en webbsida. Starta bara webbläsaren som du väljer och öppna dokumentet med den. Du kan låta den läsas som HTML-kod eller bara som enkel text.

Skapa ett textdokument. Öppna Anteckningar från Start-menyn, eller högerklicka i en öppen mapp och välj "Ny", sedan "Textdokument" och dubbelklicka på den nyskapade filen.

Spara dokumentet. Om du har angett html-kod i anteckningsfilen måste du spara den som ett html-dokument. För att din webbläsare ska kunna visa den html-kodade filen korrekt måste du ändra .txt-tillägget till .htm eller .html. Lämna .txt-tillägget om du bara vill se filen som ren text. Notera platsen för den sparade filen, eftersom du kommer att behöva detta senare.

Öppna din favoritwebbläsare.

Öppna dokumentet med webbläsaren. Om du använder Internet Explorer, klicka på "Arkiv" -menyn och välj sedan "Öppna". Ange platsen där du sparade ditt textdokument i inmatningsrutan, eller hitta det med hjälp av "Bläddra" -knappen. I Firefox väljer du menyalternativet "Öppna fil" på Arkiv-menyn och letar reda på filen du sparade.