Så skickar du PDF-filer med WhatsApp på iPhone

Populära meddelandesystem WhatsApp har nyligen lagt till möjligheten att skicka PDF-filer, Word och andra dokument till någon av dina kontakter på WhatsApp. I den här artikeln ger vi dig stegen för att skicka PDF-filer med WhatsApp på din iPhone eller iPad.

Som du redan måste vara medveten låter WhatsApp dig bifoga foton, videor och ljudfiler till ditt WhatsApp-meddelande. Det saknades dock möjligheten att skicka dokument och PDF-filer, som har lagts till i den senaste versionen av WhatsApp.

Den senaste uppdateringen har också lagt till 'End to End Encryption' för WhatsApp, vilket gör det säkrare att dela PDF-filer, Word och andra dokument på WhatsApp.

Skicka PDF-filer med WhatsApp på iPhone

Se först till att du har den senaste versionen av WhatsApp installerad på din iPhone och följ stegen nedan för att skicka en PDF-fil till någon av dina kontakter på WhatsApp.

1. Öppna WhatsApp Meddelandesystem på din iPhone eller iPad genom att knacka på WhatsApp-ikonen.

2. Troligtvis kommer du att vara på Chats-skärmen på WhatsApp. Om inte, kan du trycka på Chats från undersidan av skärmen för att komma till WhatsApp Chats-skärmen på din iPhone.

3. Hitta nu konversationen till kontakten som du vill skicka PDF-filen till och tryck på den.

4. På nästa skärm klickar du på pilen upp-ikonen längst ner till vänster på skärmen.

5. Du kommer att se en popup-meny, klicka på Dela dokument.

6. Du kommer att se en annan popup som ger dig möjlighet att välja plats för PDF-filen från iCloud Drive, Google Drive och Fler alternativ.

7. Klicka på iCloud Drive (förutsatt att din PDF-fil finns på iCloud).

8. Du kommer till ditt iCloud Drive-konto där du kan välja PDF-filen genom att trycka på den.

9. När du trycker på PDF-filen i iCloud Drive ser du en popup. Klicka på Skicka för att skicka den valda PDF-filen till din kontakt på WhatsApp.

10. När du har skickat PDF-filen får din kontakt ditt WhatsApp-meddelande med en förhandsgranskning av den bifogade PDF-filen. Allt som din kontakt behöver göra för att se PDF-filen är att trycka på förhandsgranskningsbilden.