GPS-karta: filändelsen AT5

.At5-filtillägget är associerat med kartläggning och globala positioneringssystemsprogram som produceras av Lowrance, en mjukvaru- och elektroniktillverkare för sportfiskare, fritidsbåtar och andra sportentusiaster. AT5-filer fungerar främst med Lowrance MapCreate- och NauticPath-program, men kan öppnas med andra applikationer från samma tillverkare. Dessa filer är avsedda att fungera med företagets egna GPS- och fishfinder-system och är inte kompatibla med vanliga datorer.

Data

AT5-filer innehåller kartläggning och GPS-data, som Lowrance-produkter tolkar för att visa en karta på skärmen. Beroende på typen av AT5-fil kan den innehålla luftfartsinformation, kustnavigeringskartor eller inre väg-, strand- och vattenvägsdata. Lowrance-enheter tillåter användare att anpassa data i dessa filer, inklusive informationen de behöver för båtliv eller andra utomhussporter.

Funktioner

Filer för Lowrance-enheter ger en rad användbara funktioner, inklusive detaljerade kartor över vattenvägar, plus djupkonturer och höjder. Många AT5-filer erbjuder stranddetaljer som inte finns i andra karttyper, vilket gör att sportfiskare och andra sportentusiaster lätt kan hitta sina favoritplatser. Du kan lägga till dina egna intressepunkter eller intressepunkter i filen och enheten dyker upp automatiskt informationsrutor för att berätta mer om dessa platser. AT5-filer fungerar med databaser på Lowrance-enheter för att tillhandahålla information om hotell, transport, restaurang och räddningstjänst.

Kompatibilitet

Lowrance GPS- och mappningsenheter använder ett eget dataformat som inte fungerar med något annat kartläggningsprogram eller någon annan enhet. AT5-filer är exklusivt gjorda för enheter från det här företaget, men ska fungera över Lowrance-linjen, så länge du laddar dem i rätt typ av enhet. Till exempel kan du öppna marina AT5-filer med någon kompatibel Lowrance marin kartläggningsprogramvara, men dessa enheter kan inte tolka företagets flyg-AT5-filer korrekt.

Överväganden

Eftersom Lowrance använder en speciell standard, kan sportentusiaster som byter till ett annat märke för fiskesökare eller GPS-kartläggningssystem inte använda sina gamla kartor. Från och med december 2011 finns det inget konverteringsverktyg mellan varumärken, vilket gör Lowrance till ett dåligt val för människor som regelbundet byter enhetsmärken. Lowrance-enheter kan dock importera data från andra GPS-märken.