Hur man ställer in en proxyserver på min bärbara dator på mitt personliga LAN

Med Windows kan du dela internetanslutningen på din bärbara dator med andra datorer i ditt lokala nätverk. Detta gör din bärbara dator till proxyserver för alla andra enheter som kan försöka ansluta till Internet på ditt personliga LAN, men det erbjuder inte någon av anonymitetsfördelarna med webbaserade proxyservrar. Om du inte har en Wi-Fi-router kan du dock använda Wi-Fi-radio på din bärbara dator för att sända data till andra enheter på ditt LAN.

Steg 1

Tryck på Windows-tangenten, skriv "Nätverksanslutningar" och klicka på "Visa nätverksanslutningar." Windows öppnar ett fönster som visar alla nätverksanslutningar på din bärbara dator.

Steg 2

Högerklicka på ikonen för din bärbara nätverksanslutning och välj "Egenskaper" i listan som visas. Klicka på fliken "Delning" och markera rutan bredvid "Tillåt andra nätverksanvändare att ansluta via den här datorns internetanslutning." Ta bort kryssrutan i rutan bredvid "Tillåt andra nätverksanvändare att kontrollera eller inaktivera den delade internetanslutningen." Klicka på "OK". Observera att om du har ett trådlöst kort med virtuella mini-portar måste du ange vilken trådlös anslutning som ska användas från en rullgardinsmeny under den första kryssrutan. Välj den andra eller tredje Wi-Fi-anslutningen.

Steg 3

Högerklicka längst ned till vänster på skärmen och välj "Kommandotolken (Admin)" i listan som dyker upp. Detta öppnar en kommandotolk med administratörsbehörighet.

Steg 4

Skriv följande för att konfigurera ett Wi-Fi-nätverk:

netsh wlan set hostednetwork mode = allow ssid = "MyProxyLaptop" key = "MyProxyPassword"

Ersätt "MyProxyLaptop" med namnet du vill ha för nätverket. Behåll citaten i kommandot. Ersätt "MyProxyPassword" med ditt lösenord och håll offerten på plats. Tryck på "Enter" när du är klar.

Typ:

netsh wlan starta värdnätverk

Tryck på "Enter" efter kommandot när du är redo att starta din bärbara Wi-Fi-nätverk.