Felsökning av Windows XP Internetanslutning

Windows XP innehåller ett antal verktyg för att få dig online och för att upprätthålla din anslutning. De flesta problem kan korrigeras med återställningar eller några få justeringar. Uppringda modemanvändare bör minska antalet aktiva program och processer om de använder en mjukvara eller ett mjukt modem. Om du använder en trådlös nätverksadapter för att ansluta till Internet och du har signalproblem, flytta datorn närmare routern, flytta routern till en mer central plats i ditt hem eller kontor och ta bort andra 2,4 GHz-enheter, trådlösa telefoner, från närområdet.

Återställ nätverkskomponenter

Steg 1

Stäng av din router, bredbandsmodem, hub och / eller switch. Koppla bort dessa enheter om de inte har strömbrytare.

Steg 2

Stäng av varje dator i nätverket. Kontrollera Ethernet-kabelanslutningarna om du använder en kabelanslutning.

Steg 3

Starta om routern, navet eller omkopplaren och slå sedan på bredbandsmodemet.

Starta om varje dator.

XP reparationsguide

Steg 1

Starta upp datorn. Högerklicka på nätverksikonen i aktivitetsfältet, om tillgängligt, och vänsterklicka på "Reparera". Följ instruktionerna på skärmen för att slutföra eller felsöka reparationen. Fortsätt om du inte ser någon ikon.

Steg 2

Klicka på "Start" och sedan på "Kontrollpanelen". Klicka på "Klassisk vy" i den vänstra kolumnen.

Steg 3

Dubbelklicka på "Nätverksanslutningar." Högerklicka på nätverket som tillhandahåller din Internet-anslutning och vänsterklicka på "Reparera".

Följ instruktionerna på skärmen för att slutföra eller felsöka reparationen.

Avinstallera och installera om drivrutiner

Steg 1

Klicka på "Start" och sedan på "Kontrollpanelen". Klicka på "Klassisk vy" i den vänstra kolumnen.

Steg 2

Dubbelklicka på "System". Klicka på fliken "Maskinvara" och välj sedan "Enhetshanteraren".

Steg 3

Dubbelklicka på "Nätverkskort" eller "Modem", beroende på vilken typ av internetanslutning du använder. Dubbelklicka på ditt specifika nätverkskort eller modemmärke.

Steg 4

Läs och felsök eventuella felmeddelanden som listas under enhetsstatus. Klicka på fliken "Enhet" om Windows rapporterar "Enheten fungerar som den ska."

Klicka på "Avinstallera." Följ anvisningarna på skärmen för att slutföra avinstallationen. Starta om datorn och låt sedan Windows upptäcka och installera om hårdvaran.