Hur lägger jag till en skrivare på min dator?

Skrivare är användbara verktyg; de låter dig skriva ut dokument, inklusive webbsidor, från din dator. Skrivare ingår vanligtvis när du köper ett komplett datorsystem. Windows-operativsystemet som är installerat på de flesta datorer har en skrivarinstallationsguide som guidar dig genom installationsprocessen.

Steg 1

Anslut ena änden av en USB-skrivarkabel till skrivarens baksida. Sätt i den andra änden i din dator. Se till att skrivaren och datorn är påslagen.

Steg 2

Klicka på Windows "Start" -meny längst ned till vänster på skrivbordet. Klicka på "Kontrollpanelen".

Steg 3

Klicka på "Enheter och skrivare". Klicka på "Lägg till en skrivare." Guiden Lägg till skrivare öppnas nu. Klicka på "Nästa" på första sidan.

Steg 4

Välj "Lokal skrivare ansluten till den här datorn" i nästa skärm om skrivaren är ansluten direkt till din dator. Annars, om din skrivare redan är ansluten till ett nätverk, t.ex. ett hem- eller kontorsnätverk, väljer du "En nätverksskrivare eller en skrivare ansluten till en annan dator." Klicka på "Nästa".

Steg 5

Klicka på skrivaren du vill använda i nästa skärm. Om du använder en vanlig skrivare ser du bara en skrivare. Du kan se mer än en skrivare om den är ansluten till ett nätverk. Klicka på "Nästa".

Klicka på "Slutför" för att spara ändringarna. Du kan nu använda skrivaren för att skriva ut dokument från din dator.