Hur man läser TXT-filer på en Apple iPhone

Även om appar som kan hantera vanliga textfiler med TXT-filtillägget är tillgängliga från iTunes App Store, är ett av de enklaste sätten att läsa en textfil på din iPhone att skicka dokumentet till iPhone. Klartextfilen visas som filbilaga längst ner i e-postmeddelandet. Du kan sedan trycka på filen för att öppna den och läsa innehållet i standard Quick Look-appen eller skriva ut dokumentet om din iPhone ansluts till en trådlös skrivare.

Steg 1

Starta e-postprogrammet på din dator och skapa ett nytt meddelande på vanligt sätt. Se till att du adresserar e-postmeddelandet till ett konto som du kan komma åt från iPhone.

Steg 2

Bifoga klartextdokumentet till e-postmeddelandet och skicka sedan e-postmeddelandet.

Steg 3

Tryck på ikonen "Mail" på iPhone: s startskärm.

Steg 4

Tryck på fliken "Alla inkorgar" i avsnittet Inkorgar högst upp på skärmen Brevlådor. Alternativt kan du peka på fliken inkorg för det e-postkonto som du skickade meddelandet till med den bifogade klartextfilen.

Steg 5

Tryck på meddelandet för att öppna det på iPhone. IPhone visar en gem-ikon bredvid avsändarens namn på e-postmeddelanden med bilagor.

Tryck på filbilageknappen i e-postmeddelandet för att öppna och läsa ren textfil. Alternativt kan du peka och hålla kvar bilagan för att välja en installerad app som kan hantera filen. Tryck på "Snabb titt" för att läsa innehållet i textfilen på iPhone-skärmen.