Så här anpassar du textmeddelanden på en Samsung Galaxy S4

Flera olika typer av textmeddelandeanpassning finns tillgängliga för Samsung Galaxy S4 inklusive typsnitt, meddelandebubbelfärg och stil, bakgrund och tangentbord. Du kan ställa in dessa anpassade alternativ antingen via den inbyggda meddelandeprogrammet eller via olika messenger-appar från tredje part.

Typsnitt

Teckensnittet för dina Galaxy S4-textmeddelanden är oavsett vilket systemtypsnitt är inställt på. För att ändra teckensnittet som ses i den inbyggda SMS-appen måste teckensnittet för hela Galaxy S4 ändras. För att göra detta, öppna inställningsapplikationen på telefonen. Klicka på fliken "Min enhet" och välj sedan "Display". Den näst sista uppsättningen alternativ listas som "Font". Härifrån kan du ändra typsnitt, storlek och till och med läsbarhet. Alternativet att samla in ytterligare teckensnitt online presenteras också om du väljer att ändra stil.

Textbubblor

Textbubblor är konversationsgrafiken som skiljer varje enskild avsändare och mottagare av ett meddelande. För att anpassa utseendet på dessa bubblor, öppna Messaging-appen. Se till att du är på huvudskärmen och inte i någon konversation och klicka sedan på menyknappen. Välj "Inställningar" och bläddra sedan ner till avsnittet "Display". Härifrån kan du välja olika stilar för de skickade och mottagna bubblorna samt olika bakgrundsstilar för hela konversationen.

Uttryckssymboler

Uttryckssymboler - även känd som smileys - är inbyggda i Samsung Galaxy S4 Messaging-appen. För att komma åt standarduppsättningen, öppna Messaging-appen och gå till en befintlig eller starta en ny konversation. När du är i konversationen, tryck på menyknappen och välj alternativet "Infoga smiley". Detta ger dig en lista över lager uttryckssymboler som du kan bifoga till ditt meddelande. Fler uttryckssymboler är tillgängliga via appar från tredje part, men de kräver ytterligare installation, delningssteg och / eller ett separat tangentbord för att fungera korrekt.

Andra anpassningsalternativ

Textmeddelanden kan anpassas mycket mer än vad Samsung Galaxy S4s standardmeddelandeapp och inställningar tillåter. Men ytterligare anpassning kräver nedladdning av tredjeparts messenger-applikationer och / eller tredjepartsstartare. Även om de flesta av dessa applikationer är ofarliga, är de inte alltid särskilt utformade för Galaxy S4 och kan orsaka programfel och kraschar.