Hur blockerar jag någon från att skicka meddelanden till mig på Verizon?

Om du är trött på att ta emot oönskade textmeddelanden på Verizon kan du blockera dem antingen tillfälligt eller permanent. Stoppa irriterande texter från att komma igenom genom att blockera nummer på Verizon med en av dessa tre metoder.

Använd Verizons kontroller

Det enklaste sättet att helt hindra människor från att kontakta dig på de flesta Verizon-telefoner är att använda Verizons egna kontroller. Logga in på ditt Verizon-konto och navigera till avsnittet "Familjesäkerhet och kontroller" i din Verizon-plan. Välj den rad som du vill blockera textmeddelanden på och skriv sedan in numret på personen du vill ha blockerat. Klicka på "Spara" och alla texter och samtal från detta nummer kommer att blockeras tills du tar bort detta nummer från din blocklista. Verizon begränsar dig till 5 blockerade nummer per rad och dessa block löper ut efter 90 dagar.

Observera att denna process inte hindrar Apple iMessages från att komma igenom så följ anvisningarna i nästa avsnitt för att blockera dessa om du vet att avsändaren skickar meddelanden via iMessage.

Använd iPhone Block-funktionen

Blockera nummer från att skicka SMS eller ringa dig med hjälp av Apples inbyggda iOS-blockfunktion. Tryck på "Inställningar" och sedan på "Meddelanden". Tryck på knappen "Blockerad" och sedan på "Lägg till ny" för att blockera ett befintligt nummer från att kontakta dig. Blockera icke-kontakter genom att knacka på telefonnumret i iMessage eller avsnittet Telefon och sedan trycka på "Blockera den här uppringaren." Alla iMessages, telefonsamtal och FaceTime-samtal från det här numret blockeras tills du trycker på för att "Avblockera den som ringer".

Använd Android's Block Feature

Android-telefoner har också en inbyggd textblockeringsfunktion som hindrar meddelanden från att visas i din inkorg.

På Android-enheter med OS 6.x eller senare

Öppna appen "Meddelanden" på din Android-enhet och tryck på menyn "..." följt av "Inställningar" och sedan "Skräppostfilter". Sätt på skräppostfiltret och tryck på ”Lägg till i skräppostnummer”. Välj de nummer som ska blockeras från senaste samtal eller meddelanden och tryck sedan på “OK” för att blockera det numret.

På Android-enheter med OS 7.0 eller högre

Öppna appen "Meddelanden" på din Android-enhet och tryck på menyikonen "..." och välj sedan "Blockerade kontakter." Tryck på "Lägg till ett nummer" och skriv sedan in det nummer som du vill blockera.

Använd en blockeringsapp från tredje part

Överväg att använda en blockeringsapp från tredje part om Androids inbyggda blockeringsfunktion inte fungerar så bra som du vill eller om din Android-enhet kör något operativsystem under Android 4.4. Google Play Butik har en mängd olika blockeringsappar, inklusive SMS Blocker, TEXT BLOCKER och Blacklist.

Även om du väljer att använda Androids blockfunktion kan det vara värt det att också använda Verizons egna kontroller för att täcka alla dina baser och se till att nummer är helt blockerade från att skicka SMS eller ringa dig.