Hur man skriver ut från en Android-telefon till en HP trådlös skrivare

Hewlett-Packard erbjuder två kostnadsfria utskriftsappar för Android-enheter som låter dig skicka allt innehåll - till exempel foto, webbsida eller dokument - från din telefon till en lokal HP-skrivare. HP: s ePrint-mobilutskriftsteknik är inbyggd i många HP-skrivare och möjliggör trådlös utskrift från vilken mobil enhet som helst. Om din skrivare är ePrint-aktiverad kan du skicka filer för att skrivas ut från var som helst i världen. Om din skrivare inte är ePrint-aktiverad, behöver du bara använda samma trådlösa nätverk för att underlätta utskrift.

Är din ePrint-skrivare aktiverad?

Skrivare med den inbyggda ePrint-tekniken erbjuder en mängd tilläggsfunktioner - inklusive att skicka filer för utskrift via e-post eller mobilapp från var som helst i världen samt möjligheten att förkonfigurera dina utskriftsinställningar. Enligt HP: s webbplats har de flesta HP-skrivare som köpts efter 2010 ePrint-teknik, betecknad med en "ePrint" -ikon eller -knapp på själva enheten. Du kan också besöka företagets "HP webbanslutna skrivare" -sida (länk i resurser) för att avgöra om din skrivare är ePrint-aktiverad.

Enhetsfunktioner som inte är ePrint

Medan en ePrint-aktiverad HP-skrivare är utrustad för att acceptera dokument för produktion via e-post eller mobilappen, är det inte nödvändigt att underlätta utskrift från din Android-telefon - HP ePrint-appen finns gratis i Google Play Lagra för alla Android-enheter som kör Android OS 2.2 eller högre; så länge din skrivare är trådlös, tillverkad av Hewlett Packard och delar samma Wi-Fi-nätverk som din smartphone, kommer HP ePrint-appen att upptäcka och skriva ut till den.

Skriva ut med HP ePrint Mobile App

När du har installerat ePrint-appen använder du ikonen "Dela" för att skriva ut från vilken Android-app som helst eller starta appen och använd den för att söka efter och skriva ut dokument som är lagrade på enheten. Appen har också stöd för fotofack så att foton automatiskt skickas via skrivarens fotofack för utskrift och kan även användas för att skriva ut säkert till HPs offentliga utskriftsplatser över hela världen inklusive FedEx Kinkos, UPS-butiker och många flygplatskiosker.

Med HP ePrint-appen kan du välja "Dokument", trycka på ett filnamn för att förhandsgranska det och sedan trycka på antingen "Skriv ut" - eller "Utskriftsinställning" för att ändra utskriftsinställningarna - för att skicka det till en aktiverad skrivare. Att skriva ut foton inifrån appen görs på ett liknande sätt. Tryck på ikonen "Fotoalbum" och sedan på ett album som du vill redigera. Välj ett foto för att förhandsgranska det - du kan trycka på mitten av fotot och göra ändringar med appens redigeringsfunktioner - och tryck sedan på "Skriv ut" för att skicka det till skrivaren.

Utskrift från andra appar

Du behöver inte starta mobilappen HP ePrint för att underlätta utskrift till din HP-skrivare. Du kan också skriva ut innehåll från vilken annan app som helst - till exempel skriva ut webbsidor från mobilwebbläsaren eller ett kalkylark från din favoritdokumentapplikation. Tryck bara på "Dela" -ikonen - som ser ut som en prick med två utskjutande rader - och välj "HP ePrint" från de tillgängliga delningstjänsterna. Alternativt kan du trycka på en e-postbilaga som du vill skriva ut och välja "HP ePrint" när "Fullständig åtgärd med" -prompten visas.