Fungerar alla HP trådlösa musar och tangentbord på samma mottagare?

Vilken typ av mottagare en trådlös mus eller ett tangentbord använder beror på enheten och den trådlösa tekniken. Inte alla trådlösa HP-enheter använder samma mottagare. Äldre enheter kan använda fristående USB-adaptrar, som inte fungerar med andra. kombination av tangentbord och mus kan använda en specifik trådlös mottagare. HP introducerade dock en enhetlig trådlös standard för många kringutrustning 2011, kallad Link-5-tekniken.

HP Link-5-teknik

HP: s egenutvecklade Link-5-teknik gör att upp till fem kompatibla HP-enheter kan anslutas till en enda mottagare. Link-5-mottagarna är markerade med en specifik ikon. Tekniken använder 2,4 GHz trådlöst och fungerar med specifikt markerade modeller av tangentbord och mus. När de väl är ihopkopplade ansluts enheter till mottagaren automatiskt när de är påslagna. Om du inte är säker på om enheten använder Link-5, se användarhandboken för mer information om den trådlösa typen.

Blåtand

Förutom HP: s Link-5-mottagare är den enda andra universella mottagartypen som används av HP-enheter Bluetooth, vilket är en standard för många trådlösa kringtillverkare, inte bara HP. Flera av HP: s mus och tangentbord väljer Bluetooth, till exempel HP K4000 Bluetooth-tangentbord. Dessa utnyttjar den inbyggda Bluetooth-enheten i många datorer och mobila enheter utan att ta upp en USB-port.

Kombinationsuppsättningar

Om en trådlös mus och ett tangentbord kom som en uppsättning använder båda enheterna samma mottagare. I vissa fall görs detta med avsikt att minska störningar; HP QY449AA trådlöst tangentbord och mus-set är avsett för kontorsbruk, där flera datorer kan använda trådlösa kringutrustning. Mottagaren på sådana apparater fungerar bara med den modell av tangentbord och mus den gjordes med.

Fristående enheter

Inte alla HP-tangentbord och mus har en universell teknik, som Bluetooth eller Link-5-mottagare. Till exempel måste HP Z3000 trådlös mus använda den medföljande USB-mottagaren snarare än att ansluta till en Link-5-mottagare. HP-enheter som köptes före lanseringen av Link-5 2011 har inte heller tillgång till Link-5-tekniken och måste använda enskilda eller gruppmottagare.