Så vidarebefordrar du Outlook Mail till en annan e-postadress

Du kan automatiskt vidarebefordra e-postmeddelanden som landar i ditt Outlook Mail-konto till Gmail eller till någon annan e-postadress. I själva verket kan du till och med ställa in Inbox-regler för att vidarebefordra Outlook Mail till en annan e-postadress, bara om vissa specificerade villkor är uppfyllda.

Vidarebefordra Outlook Mail till en annan e-postadress

Funktionen för vidarebefordran av e-post i Microsoft Outlook kan vara användbar, om du har bytt till en ny e-postadress och vill se till att e-postmeddelanden som adresseras till din gamla e-postadress är tillgängliga i ditt nya e-postkonto.

Det är inte nödvändigt att vidarebefordra e-postadressen är en annan Outlook-e-postadress. Du kan vidarebefordra e-postmeddelanden från Outlook till Gmail och nästan alla andra populära e-postklienter.

Obs: På grund av ökade säkerhetsåtgärder från e-postservrar kan du hitta vissa meddelanden som skickas till den e-postadress som vidarebefordras i skräppostmappen.

Så här ställer du in automatisk vidarebefordran av e-post i Outlook

Om du byter till en ny e-postadress kan du ställa in enkel e-post vidarebefordran i Outlook för att vidarebefordra alla inkommande e-post till din nya e-postadress.

Klicka på Inställningsikonen i toppmenyn och klicka sedan på Alternativ i rullgardinsmenyn.

Klicka på vidarebefordran på sidmenyn (finns under posten> Konton) på skärmen Mailalternativ och välj sedan alternativet Start vidarebefordran.

Därefter anger du den andra e-postadressen du vill vidarebefordra e-post till.

Du kan markera alternativet ”Behåll en kopia av vidarebefordrade meddelanden”, om du vill att en kopia av vidarebefordrade meddelanden ska finnas tillgänglig i ditt nuvarande Outlook-e-postkonto.

Klicka på Spara när du har valt.

Vidarebefordra Outlook Mail från specifika avsändare till en annan e-postadress

Som nämnts ovan kan du ställa in Inbox-regler i Outlook för att bara vidarebefordra e-postmeddelanden från vissa avsändare eller e-postmeddelanden som matchar vissa kriterier till en annan e-postadress.

Du kan till exempel ställa in Outlook för att automatiskt vidarebefordra e-postmeddelanden från Facebook, Twitter och andra sociala mediekonton till en annan e-postadress.

För att ställa in Inkorningsregler klickar du på ikonen Inställningar i den övre menyfältet och klickar sedan på Alternativ i rullgardinsmenyn.

På skärmen Alternativ klickar du på alternativet Inkorg och svepregler i sidmenyn (som finns under avsnittet Automatisk bearbetning) och klickar sedan på + -ikonen (plustecknet) som finns under Inkorgsregler.

På nästa skärm anger du ett beskrivande namn för den nya inkorgsregeln och börjar konfigurera din inkorgsregel för att vidarebefordra e-postmeddelanden från ditt nuvarande Outlook Mail-konto till en annan e-postadress.

Som du kan se i ovanstående bild låter du dig ställa in kriterierna eller villkoret för meddelandet som ska väljas vid vidarebefordran när meddelandet anländer.

När du är klar med att ställa in urvalskriterier kan du gå till Gör allt följande avsnitt och ange vad du vill att Outlook ska göra med e-postmeddelanden som matchar urvalskriterierna.

Klicka helt enkelt på nedåtpilen i vart och ett av ovanstående avsnitt så får du välja mellan olika urvalskriterier och olika typer av åtgärder för meddelanden som matchar de valda kriterierna.