Hur man upptäcker en webbkamera

Webbkameror kan vara användbara verktyg för att driva ett litet företag. Att använda en webbkamera för att hålla fjärrmöten eller genomföra försäljningswebinarier ansluter kunder över hela världen. Många moderna datorer har webbkameror inbyggda från det ögonblick du avmarkerar dem. Med hjälp av programvaran som medföljde din webbkamera, som vanligtvis finns på CD: n som medföljer din bärbara dator, kan du också ändra hur kameran känner av ljus och ljud. Att få Windows att upptäcka din webbkamera innebär att du kontrollerar dina enheter från kontrollpanelen, men du kan starta konferenssamtal inom några minuter.

I handboken för din bärbara dator hittar du snabbtangenten som aktiverar din webbkamera. Vissa bärbara datorer har också hårdvaruknappar precis ovanför dina siffertangenter. Om din webbkamera är extern, anslut USB-kabeln till din dator.

Besök tillverkarens webbplats för din webbkamera och ladda ner de senaste drivrutinerna.

Kör installationsprogrammet från tillverkaren och starta applikationen för att testa din webbkamerafunktion. Ta bilder och spela in och spara video. Granska videon för kvalitet och gör justeringar baserat på belysning, mättnad och kontrast. När du är klar stänger du av programmet.

Öppna din Start-meny och klicka på "Enheter och skrivare."

Navigera till din webbkamera och högerklicka på den. Välj “Egenskaper” för att granska status för din hårdvara. Windows kommer att berätta att enheten fungerar som den ska och du kan börja använda din webbkamera för videokonferenser, videobloggning och mer.

Tips

Du kan också använda Skype för att upptäcka din webbkamera genom att gå till menyn "Verktyg" och klicka på "Alternativ". Klicka på "Videoinställningar" så startar din webbkamera automatiskt.

Var noga med att placera dig i ett område med korrekt belysning. Gör justeringar av färger och kontrast i din webbkameraprogramvara så att ändringarna kommer att återspeglas globalt i varje program du använder.

Håll kameran på en platt tjänst för att undvika onödig rörelseoskärpa och försök ansluta till snabbast möjliga internetanslutning för att säkerställa att din video inte sänds med en hackig bildruta.

Varningar

Om din webbkamera är inbyggd i din bärbara dator kan den listas under hårdvaran inuti din bärbara dator. Navigera till din bärbara enhet och högerklicka på "Egenskaper". Välj fliken "Maskinvara" och bläddra igenom maskinvarulistan tills du hittar din webbkamera. Dubbelklicka på enheten för att öppna statusmenyn.