Hur man konverterar en HP All-in-One-skrivare till trådlös

HP: s sortiment av allt-i-ett-skrivare är ett mycket bra värde för pengarna och ger skrivare, fax, kopiering och skanning i en enhet. Om du nyligen har gått trådlöst hemma eller om du letar efter ett sätt att "klippa sladden" och skriva ut från vilken dator som helst i ditt hem kan du vanligtvis göra det utan att spendera mycket pengar eller alls. Du kan förvandla din HP-skrivare till en trådlös skrivare även om den inte har ett nätverkskort.

Använda en router

Steg 1

Anslut skrivarens USB-kabel till USB-porten på din router. Vissa trådbundna och trådlösa routrar har en USB-port speciellt utformad för att rymma skrivare och USB-lagringsenheter. Om du inte har en USB-port på routern men skrivaren har ett eget nätverkskort ansluter du det till routern med en Ethernet-kabel.

Steg 2

Slå på skrivaren och vänta en minut eller två tills den startar.

Steg 3

Logga in på din dator med ett administratörskonto.

Steg 4

Klicka på Start och "Enheter och skrivare".

Steg 5

Klicka på "Lägg till en skrivare" och "Lägg till en nätverks-, trådlös eller Bluetooth-skrivare."

Välj skrivaren från listan över nätverksskrivare och följ instruktionerna på skärmen för att installera en drivrutin och ansluta till skrivaren.

Skapa en lokal skrivardel

Steg 1

Logga in på datorn med den fysiska skrivaranslutningen med ett administratörskonto.

Steg 2

Öppna "Enheter och skrivare" från Start-menyn, högerklicka på skrivaren och välj "Skrivaregenskaper."

Klicka på fliken "Dela", markera rutan bredvid "Dela den här skrivaren" och klicka på "OK". Alla datorer i ditt hem kommer att kunna ansluta till skrivaren så länge den här datorn startas i Windows och har en aktiv nätverksanslutning. Du kan ansluta andra datorer i ditt hem till skrivaren genom att följa steg 3-6 i avsnittet "Använda en router".

Använda en skrivarserver

Steg 1

Köp en trådlös eller trådbunden skrivarserver. En skrivarserver är en fristående enhet som tillför nätverksfunktioner till en USB-skrivare. Om du har en trådlös router kan du antingen använda en trådlös skrivarserver eller en kabelskrivarserver som ansluts till en tillgänglig Ethernet-port på din router. Om du har en kabelansluten router behöver du en kabelns skrivarserver.

Steg 2

Anslut skrivarservern till din skrivare via USB. Vissa enheter ansluts direkt till skrivaren medan andra använder en USB-kabel.

Steg 3

Anslut skrivarservern till din router med en Ethernet-kabel om du använder en kabelansluten enhet.

Steg 4

Slå på skrivarservern och skrivaren.

Anslut din dator till skrivaren enligt steg 3-6 i avsnittet "Använda en router".