Coola saker att göra med en gruppsida på Facebook

Facebook-grupper tillåter mindre grupper av människor med liknande intressen att bilda en online-community för att dela och diskutera ämnen av gemensamt intresse; grupper kan vara offentliga, privata eller till och med hemliga. Grupper skiljer sig från sidor genom att de inte är officiella profilsidor för varumärken eller personligheter, utan snarare en bildad gemenskap - människor "Gå med" i grupper och "Gilla" -sidor.

Skapa en omröstning

Om människor har gått med i din grupp betyder det att de troligen bryr sig om ditt företag eller din sak. Det betyder att du har din målgrupp till hands för mini-marknadsundersökningskampanjer. Använd funktionen ”Ställ en fråga” för att undersöka din publik. Ställ frågor, till exempel vilken ny produkt de vill ha bäst, vilken typ av evenemang de hellre vill delta i eller vilken favoritwidget du gör är. Den här enkla funktionen är inte bara rolig för medlemmar utan den hjälper dig också att hålla fingret på din målgrupps puls. Om din grupp inte är relaterad till en sak eller ett företag kan du använda omröstningen för andra ändamål, till exempel en plats för ditt nästa personliga möte eller vilken mat du vill servera vid ett evenemang.

Dela filer

I slutet av 2012 tillkännagav Facebook och fildelningstjänsten Dropbox ett partnerskap som gör det möjligt för medlemmar i Facebook-grupper att ladda upp och dela dokument inom gruppens ramar. Detta gör Facebook-grupper till en alternativ resurs för gruppprojekt, oavsett om det är professionellt, akademiskt eller hobbyrelaterat. Att ta bort e-post från ekvationen kan göra dokumentdelning och samredigering eller medredigering mellan flera personer mycket enklare, plus det ger möjlighet att använda andra gruppfunktioner för att prata om projektet.

Segmentera din publik

Att skapa en grupp med det enda syftet att känna igen goda kunder kan vara en bra marknadsföringsstrategi, säger Bob Knorpp från "Advertising Age." Han förklarar att segmentering av vissa personer från ett företags Facebook-fansida genom att bjuda in dem att gå med i en exklusiv grupp visar en kund att hans röst är värderad. Han använder en biltillverkare som ett exempel - den huvudsakliga affärssidan är värd för en mängd olika innehåll som är tillämpliga för allmänna användare - medan en privat grupp förare av en viss bilmodell kan prata direkt med produktingenjörer och andra ägare av den modellen. "Entreprenör" håller med om att privata Facebook-grupper är ett utmärkt ställe att ge kundsupport.

Belöna aktiva medlemmar

Facebook-grupper tillåter gruppchefer att utse medlemmar till befattningsroller. I sitt blogginlägg "5 tips för att återuppliva en blekande Facebook-grupp" föreslår John Haydon att man belönar medlemmar för att regelbundet bidra till konversationen genom att ge dem en titel i gruppen. En grupp kan verkligen bara vara aktiv om medlemmarna är engagerade med varandra, så om konversationen blir föråldrad, så gör gruppen det också. Uppmuntra människor att dela och posta genom att visa dem att de kommer att belönas.