Hur får jag en kopia av alla dina kompisnamn från Facebook

Att hålla reda på vänner på Facebook kan tyckas lite överväldigande, eftersom du kan ha mer än 5000 vänner lagt till en enda tidslinje. För att behålla en aktuell lista kan du behöva upprepa den process du väljer då och då, eftersom kontakter kan lämna Facebook eller ovänner dig utan att Facebook skickar ett meddelande till dig. När du har skapat en fil som innehåller namnen på dina vänner sparar du den på din dator med datumet så att du kan avgöra när dessa personer var aktiva som vänner på Facebook.

Sparar skärmdumpar

Öppna din vänlista på Facebook och placera skärmen så att den första uppsättningen vänner visas i fönstret. Håll ned "Windows-tangent + PrtScn" för att ta en skärmdump. Den sparas automatiskt i mappen "Bilder". När du är klar, bläddra ner till nästa uppsättning vänner och ta en ny skärmdump. Upprepa processen tills du har en skärmdump med var och en av dina vänner sparade på din dator.

Ladda ner Facebook-data

På Facebook kan du ladda ner en kopia av dina Facebook-data, som innehåller en lista över dina vänner. Klicka på kugghjulsikonen och klicka sedan på "Kontoinställningar". Klicka på för att ladda ner en kopia av dina kontodata under "Allmänt" och följ stegen för att ta emot filerna. De skickas till ditt e-postkonto när processen är klar. Du hittar en lista över dina vänner i filen "Nedladdad information" du får.

Facebook vänexportör

Facebook Friend Exporter, en app tillgänglig på Facebook, kan också hjälpa dig att skapa en lista över dina vänner som du sedan kan kopiera och klistra in i ett orddokument. Öppna appen för att starta processen och ge den sedan behörighet att komma åt din tidslinje och vänlista. Klicka på "Ladda ner en grundläggande textlista över dina vänner" och en lista med texten till din väns namn visas i ett nytt webbläsarfönster. Medan Facebook Friend Exporter är den enda appen som kan ladda ner en lista med vänner från Facebook vid tidpunkten för publiceringen, nya utvecklare lägger till appar till Facebook regelbundet och en annan kan läggas till som kan göra samma procedur.

Vänner till Gmail

En webbplats utanför Facebook som heter Vänner till Gmail skapar en kopia av dina Facebook-vänners data som en textfil som du kan spara som ett CSV-kalkylblad. det kommer att visa en lista med dina vänners namn. Öppna Facebook till Gmail och anslut sedan ditt Facebook-konto till webbplatsen. Klicka på "Ladda vänner" för att visa en textruta som innehåller information om var och en av dina Facebook-vänner. Öppna ett tomt textdokument och klistra in informationen. Spara den som "Facebook friends.csv" eller något liknande. När du öppnar den i framtiden öppnar du den som en kalkylarkfil så får du en alfabetisk lista över dina vänners namn och annan information om var och en av dem. Andra webbplatser kan vara tillgängliga för att hämta Facebook-information som ett CSV- eller textdokument också i framtiden.