Hur man reparerar en CD-växlare med 6 skivor

Som med alla elektriska apparater kan en CD-växlare med sex skivor fungera. Men det finns steg du kan vidta för att fixa det.

Ta bort skruvarna från enheten genom att lokalisera skruvhålen och ta ut skruvarna med lämplig skruvmejsel. Spara skruvarna på ett säkert ställe eftersom du behöver dem igen. Dra isär spelaren. Se till att alla inre mekanismer förblir på plats.

Sätt in munstycket på en burk tryckluft i spelarens kropp och spraya med luft tills allt ansamlat damm har tagits bort helt. Ackumulerat damm kan orsaka problem som CD-hoppning.

Fukta en bomullspinne med isopropylalkohol och torka ner CD-spelarens lins. Detta rengör linsen så att den kan läsa CD: n utan att fastna eller hoppa över den. Använd försiktigt tryck och rörelser när du gör detta. Som en alternativ metod kan du använda en CD-linsrengöringsskiva. Sätt i den här skivan i spelaren och spela upp CD: n som om du spelade en musik-CD. Rengöringsskivan cyklar flera gånger och rengör linsen under processen.

Kontrollera spelarens säkring för att säkerställa att den är i fungerande skick. Om glödtråden är avskuren och det finns vit film på säkringsglaset, indikerar det att den är trasig. Gå till en järnaffär och få en kompatibel säkring och byt ut den med trasig säkring.

Titta på spelarens ledningar. Se till att de inte har några synliga skador och är på rätt plats, fasta, säkrade och anslutna. Titta på kugghjulen och kuggremmen. Smörj kugghjulen med WD-40 om de verkar torra. Om ett kuggrem är löst, placera remmen säkert på kugghjulet.

Fäst CD-spelaren ihop igen, snäpp bitarna på plats. Sätt tillbaka skruvarna med din skruvmejsel. Sätt i flera CD-skivor i spelaren och se om de spelas ordentligt utan att hoppa över eller frysa och se om skivorna byter utan problem. Om enheten inte svarar kan den behöva tas till en verkstad.

Objekt du behöver

  • CD-linsrengöringssats

  • Tryckluftsburk

  • Bomullspinnar

  • Isopropylalkohol

  • Skruvmejsel

  • WD-40