DIY CB-antenn

Att skapa din egen CB-mobilantenn kräver en grundläggande förståelse för frekvensen som används av CB-sändnings- och mottagningsradioer. Våglängden på 27-MHz CB-bandet är drygt 17 fot eller 204 tum; för att skicka och ta emot CB, använd två halvor av denna stående våglängd eller två 102-tums längder koppartråd. Isolera och jorda dessa två trådlängder, anslut dem till din CB-radio och montera dem sedan till den högsta praktiska punkten på ditt fordon.

Material

För antennens kropp, använd en 55 till 58 tum lång stav av icke-ledande material. Det bör vara tillräckligt robust för att stå upp mot en hård bris. En solid kvarts tum glasfiberaxel är idealisk; aluminium, PVC eller till och med trä fungerar också. För överföring, använd två längder av tunn koppartråd som är 110 tum lång; de åtta extra tumen är för fastsättning. Använd två små isoleringsägg för att isolera endera änden av koppartråden, eller använd tejp för att linda den färdiga antennen. Använd en längd RG-8 koaxialkabel tillräckligt länge för att sträcka sig från den plats där du monterar den färdiga antennen till platsen för din CB-radio. Fäst rätt kontakt - i allmänhet en RP-SMA-hona - i den andra änden efter att du dragit kabeln till CB-radion.

Verktyg

Att ha ett kvalitetslödkolv är viktigt, liksom ett lödstativ för att hålla antennkomponenterna medan du lödar. Du behöver en rulle elektroniskt löd, tejp och en rulle med dubbelsidig tejp för att hålla koppartråden på plats medan den lindas runt antennstången. En standardverktygssats - inklusive skruvmejslar, tång och diverse klämmor - kan också vara till nytta.

hopsättning

Vik fyra tum av varje ände av 110-tums koppartrådar genom varje ände av de två isolatoräggen och vrid sedan ledningarna för att få en stark mekanisk kontakt. Löd varje vridning för att få en stark elektrisk kontakt. Ögla dubbelsidigt tejp runt antennstångens axel uppifrån och ned. En andra uppsättning händer är till stor hjälp i denna och följande uppgifter. Börja i ena änden av antennstången och linda koppartrådarna runt axeln, så att de två ledningarna inte kommer i kontakt med varandra. Täck stången i tejp antingen i längden eller med en spiralplast, så att alla delar av stången är täckta. Stripa ena änden av RG-8-kabeln och löd sedan mittledningen till ena sidan av isolatorägget och den flätade silverjordledningen till den andra. Täck över den övre änden av stången med tejp och lämna cirka fyra till fem tum tillgängliga för monteringshårdvaran.

Placering

Montera helst antennen vid fordonets högsta punkt. Om detta är obekvämt kommer alla metallytor att göra det. Om du använder ett magnetfäste, kör en jordledning från den flätade silvertråden på RG-8-kabeln till någon del av fordonets chassi. Ett stort antal antennfästen finns tillgängliga online eller hos din lokala elektronikhandlare.