Hur man hittar vänner på Spotify

Att spåra dina vänner på Spotify är inte nödvändigtvis en lätt uppgift. Applikationen för streaming av musik är utformad med Facebook-integration i åtanke och det gör det enkelt att hitta vänner på Facebook, men det är svårt att leta efter specifika användare som inte är dina vänner på Facebook. Du har flera alternativ när det gäller att hitta vänner på Spotify.

Logga in på Spotify och klicka på fliken "Följ". Den här fliken visar automatiskt sex av dina Facebook-vänner som är på Spotify.

Klicka på Spotify-sökrutan och skriv namnet på en vän. Om den personen är på Spotify och han är en Facebook-kontakt kommer hans namn att visas i "Användare" -delen i sökrullmenyn.

Sök efter din väns Spotify-användarnamn. Eftersom användare som registrerar sig för Spotify via Facebook har användarnamn som består av slumpmässiga nummersträngar kanske din vän kanske inte vet sitt användarnamn. Använd en kommunikationsmetod som inte är Spotify, till exempel Facebook eller e-post, och be din vän att hitta sitt användarnamn genom att klicka på "Konto" i hans Spotify-profilmeny. När han väl har gett dig användarnamnet, sök efter det med frasen "spotify: user: USERNAME."

Be dina vänner skicka spellistor till dig. Om en vän delar en spellista med dig kommer hans användarnamn att visas med spellistan och du kommer att kunna följa honom direkt därifrån.