Skillnaden mellan 36 och 12 Mbps bredbandsinternet

När du väljer en internetleverantör är en grundläggande förståelse för internethastigheter och hur de skiljer sig avgörande för att välja rätt leverantör. Internetservicepaket prissätts enligt de maximala dataöverföringshastigheterna som de kan uppnå, så att välja ett eller annat hastighetspaket är till stor del en funktion av din typiska internetanvändning och din tillgängliga budget. Lyckligtvis kan du förstå skillnaderna mellan hastighetspaket med några enkla steg.

Förstå bredbandsinternethastigheter

Internethastigheter mäts vanligtvis i megabit per sekund, med andra ord mängden data i megabit som en given anslutning kan ladda ner på en sekund. Till exempel kan en 10 Mbps internetanslutning, under ideala förhållanden, ladda ner 10 megabit eller 10 000 kilobit, data per sekund.

36 megabit per sekund

En anslutning på 36 Mbps är mycket snabb. I själva verket skulle de flesta hemanvändare stöta på svårigheter att "maximera" anslutningen med hela 36 Mbit / s, även vid bandbreddstung Internetanvändning som nedladdning av film i full längd, webbhotell och onlinespel.

12 megabit per sekund

Som jämförelse är 12 Mbps mycket långsammare än 36, men kan fortfarande hantera en hög arbetsbelastning när det gäller bandbredd. Avid onlinespelare och de som deltar i andra bandbreddstunga aktiviteter kommer sannolikt att bli nöjda med en 12 Mbps-anslutning, men detta beror till stor del på enskilda faktorer.

Hastigheter i perspektiv

Tjänsteleverantörer har mycket sällan möjlighet att ge 100 procent garanti för internethastighetskapacitet eftersom nästan ett obegränsat antal villkor kan påverka internethastigheter. Allt från en större tjänstnedbrytning som påverkar hela ditt område till din router som behöver en firmwareuppgradering kan märkbart minska internethastigheterna.