Vad är Acer identitetskort?

Acer Identity Card är en lätt applikation förinstallerad på Acers persondatorer. Identitetskortappen är just det, en sammanfattning av viktig identifieringsinformation för din dator som fungerar ungefär som ett identitetskort du skulle ha i din plånbok. Identitetskortappen används exklusivt av Acer och installeras som en del av företagets specialinställda Windows-skal.

Innehåller information

Identitetskortet innehåller flera uppgifter om din dator. Detta inkluderar datorns serienummer, modellnamn, datum för originalinköp och artikelnummer. Identitetskortet lagrar också information om vilken version av Windows du har installerat, även om det inte innehåller någon personlig information om dig som datorns ägare.

Användningar

Den primära användningen av Identity Card-appen är att hjälpa Acers tekniska support vid diagnos och reparation av problem. Med informationen lagrad i Identity Card-appen kan de lättare få åtkomst till din dator för fjärrsupport och söka efter rapporterade problem med maskiner från datorns modell eller produktionssats. Serienumret och annan information kan också matchas om din dator blir stulen, men för att denna användning ska vara praktisk måste du ha en kopia lagrad någon annanstans. Du kan också använda numret för att beställa reservdelar via Acer utan att oroa dig för att köpa en del till en annan dator.

Nödvändighet

Även om det är en värdefull tillgång är identitetskortet inte en absolut nödvändighet för din Acer-dator att köra. Denna programvara är sekundär, installerad på tillverkarnivå för att hjälpa till med service och reparation. Det krävs inte att köra Windows 7 eller 8, och det är inte heller viktigt för datorns funktion. Informationen den presenterar finns också någon annanstans på datorn fysiskt och i dess enhetshanteringssystem. Det är dock ett mycket bekvämt sätt att få denna information och inte alls resurskrävande.

Borttagning

Att ta bort identitetskortet är lika enkelt som att ta bort de flesta program, om du bestämmer att du inte längre behöver eller vill ha det. Öppna Power User-menyn genom att trycka på "Windows-X" och välj "Control Panel" från menyn. Välj "Program" följt av "Program och funktioner." Detta öppnar en lista med program installerade på datorn. Leta reda på "Acer Identity Card" i listan, välj det och klicka på "Avinstallera / ändra." Detta börjar avinstallationsprocessen - följ alla instruktioner på skärmen för att ta bort identitetskortet från din dator. Kom ihåg att identitetskortet är ett bekvämt sätt att få tillgång till information om din dator - ta bara bort det om du är säker på att du inte kommer att använda det eller tycker att det påverkar prestandan negativt.