Kan inte logga in på MSN.com, Hotmail eller Messenger

När du loggar in på MSN - en webbplats som drivs av Microsoft - loggar du också in på dess Hotmail- och Messenger-program. Hotmail är MSNs e-postprogram, medan Messenger är ett program för snabbmeddelanden och nätverk. Eftersom Messenger och Hotmail är anslutna till MSN kommer du troligen att ha problem med att logga in på dem om du har problem med att logga in i ett program.

Registrera dig för konto

Det första steget för att logga in på alla MSN-drivna webbplatser är att ha ett Windows Live ID. Detta inkluderar en e-postadress som fungerar som ditt användarnamn samt ett lösenord. E-postadressen måste sluta antingen "@ hotmail.com", "@ live.com" eller "@ msn.com." Även om dessa e-postmeddelanden använder olika domännamn kan alla nås genom att logga in på Hotmail-hemsidan. Om du försöker logga in på MSN eller någon av dess partnersajter som Hotmail eller Messenger med något annat än ett Windows Live ID får du inte komma åt eller skapa en profil och uppmanas att skapa ett Windows Live-konto.

Fel lösenord

Det mest troliga skälet till att du inte kan logga in på dina MSN-konton är användarfel. Om du anger fel e-postadress eller lösenord returneras ett felmeddelande som informerar dig om att antingen den e-postadress du angav inte är registrerad hos MSN eller att du har angett ett felaktigt lösenord. MSN - och följaktligen Hotmail och Messenger - lösenord är skiftlägeskänsliga, så kontrollera tangentbordets inställningar innan du skriver in ditt lösenord för andra gången. Om du inte kommer ihåg ditt lösenord men känner till ditt Windows Live ID kan du välja att återställa ditt lösenord genom att svara på några säkerhetsfrågor som rör ditt konto.

Webbläsarproblem

En långsam webbläsare kan påverka din förmåga att logga in på dina MSN-konton. Försök ta bort webbläsarens cookies och rensa cacheminnet innan du försöker logga in igen. Denna process varierar från webbläsare till webbläsare. I Internet Explorer klickar du till exempel på kugghjulsikonen "Internetalternativ" och klickar på "Ta bort" under Webbhistorik. Markera rutan "Cookies" och klicka på "Delete".

Internetfrågor

En långsam internetanslutning kan också hindra dina inloggningsförsök. Kontrollera din internetanslutning för att se till att du är ansluten till Internet. Kontrollera också att du arbetar online istället för offline, vilket kan hindra dig från att logga in. Klicka på fliken "Arkiv" högst upp i webbläsaren och se till att det inte finns någon bock bredvid orden "Arbeta offline . " Om det finns, klicka på orden för att avmarkera det alternativet och logga in igen.