Facebook Lösenord Återställ Bedrägerier

Skadliga kodare i världen försöker samla Facebook-användarnamn och lösenord på många olika sätt, inklusive att skicka ut bluff-e-postmeddelanden som hävdar att en lösenordsåterställning har ägt rum och erbjuda att tillhandahålla det nya lösenordet. Om du har fått ett lösenordsåterställningsmeddelande påstås från Facebook är det en bra idé att vara mycket försiktig med att följa instruktionerna i den.

Legitima aktivitet

Om du glömmer ditt Facebook-användarnamn eller lösenord kan du använda onlineverktyg för att begära en återställning av lösenordet. Facebook skickar ett e-postmeddelande till den adress du har registrerat och låter dig klicka på en länk som återställer ditt lösenord och låter dig logga in igen. Om någon annan anger din e-postadress och tror att den är hans egen, skulle du fortfarande få återställnings-e-postmeddelandet från Facebook. Om det händer och du inte initierade begäran om återställning av lösenord, ignorerar du bara e-postmeddelandet och klickar inte på länken.

Nätfiske

Om du får ett e-postmeddelande som ber om ditt Facebook-lösenord är det en bluff. Facebook kommer inte att be om ditt lösenord via e-post. Den som skickade e-postmeddelandet poserar som Facebook-support för att försöka samla in din personliga information och logga in på ditt Facebook-konto. Även om e-postmeddelandet verkar vara från Facebook kan du veta att det inte är om det ber dig att lämna personlig information via e-post.

Skadlig programvara

Ett annat sätt som Facebook-lösenordsbedrägerier försöker samla in din information är genom skadlig programvara - skadlig programvara - att de försöker få dig att köra på din dator. I en bluff är skadlig programvara en fil bifogad till ett e-postmeddelande. meddelandet hävdar att ditt Facebook-kontolösenord har ändrats för säkerhetsåtgärder och att det nya lösenordet finns i det bifogade dokumentet. Precis som med phishing-attacker skickar Facebook inte ditt lösenord via e-post och de kommer inte att tilldela dig ett lösenord utan att fråga dig först.

säkerhet

Om du får ett e-postmeddelande som verkar vara från Facebook kan du alltid kontrollera om det faktiskt kom från företaget själv genom att titta på e-postadressen. Den del av e-postadressen som är viktigast är domännamnet - den del som följer @ -tecknet. Om det visar "facebook.com" i slutet av e-postadressen så har e-postmeddelandet kommit från Facebook, men om något annat kommer efter det är e-postmeddelandet misstänkt. Till exempel kan e-postmeddelandet komma från en adress till [email protected]. I så fall har webbplatsen "helpfiles.ru" lagt till "facebook.com" som en del av e-postadressen, men den verkliga källan är "helpfiles.ru." Om du är osäker på källan till e-postmeddelandet, klicka inte på länken. istället öppna ett nytt webbläsarfönster, gå direkt till Facebook.com och logga in på det sättet för att få hjälp med ditt konto.