Hur man exporterar redigerbara PDF-filer från InDesign

Adobe Systems uppfann det bärbara dokumentformatet som en variant på sitt PostScript-siddefinitionsspråk, vilket gör det möjligt för innehållsskapare att dela komplexa grafiska dokument med personer som saknade åtkomst till skapande programvara och resurser som används i originalfilen. Som ett format som betonar delning och portabilitet saknar PDF medvetet stöd för djupgående redigerbarhet eftersom den är avsedd som visningsmedium. När du exporterar PDF-filer från Adobe InDesign kan du dock lägga till eller bevara vissa former av redigerbarhet.

Använda formulär

Adobe InDesign stöder skapandet av blanketter som fyller i tomt genom ett arbetsflöde som utnyttjar specialverktyg och informationspaneler. Panelen Knappar och formulär innehåller kontroller som du kan använda för att namnge och tillämpa textfält, alternativknappar och andra interaktiva element. Används strategiskt kan dessa fält göra det möjligt för dig att skapa en PDF-fil som en annan användare kan anpassa och skriva ut med variabla dataposter som anpassar den. Du kan ställa in dessa datainmatningspunkter så att "Tab" -tangenten går vidare bland dem i en specifik ordning, vilket förenklar processen att använda formuläret.

Bädda in teckensnitt

När du bäddar in teckensnittsfildata i en PDF-fil utan att lägga ned informationen, införlivar du hela teckenuppsättningen som ingår i typsnittet som du använde i Adobe InDesign. Denna information ökar din PDF: s redigerbarhet när du öppnar den i Adobe Acrobat. Utan inbäddade teckensnittsdata måste du äga en kopia av typsnittet och ha den aktivt på din dator för att kunna redigera, ersätta eller lägga till tecken i den befintliga texten. Om du vill bädda in hela teckenuppsättningen av alla tillämpliga teckensnittsfiler ställer du in delprocentandelen på 0.

Strukturera PDF-filer

Om du ställer in Adobe InDesigns PDF-alternativ i dialogrutan Exportera Adobe PDF så att du skapar en taggad fil från din layout kan du dra nytta av strukturtaggar som identifierar specifika typer av innehåll och gör din fil återanvändbar på olika enheter. InDesigns taggpanel innehåller de funktioner du behöver för att markera sidstrukturen för taggade utdata. Strukturfönstret delar InDesign-dokumentfönstret i en hierarkisk display till vänster och det live grafiska gränssnittet till höger. InDesign stöder manuell eller automatisk taggapplikation på text- och grafikramar eller manuell redigering av automatiska taggar. När du har skapat dina taggar - markerat diverse objekt som artefakter, grafik som figurer och textramar som berättelser - kan ditt dokument återflödas i Acrobat-programmet.

InDesign-lager

Bland inställningarna du kan åberopa när du skapar PDF-filer från Adobe InDesign, kan två inställningar hjälpa dig att maximera redigerbarheten för din Acrobat-fil när du har exporterat den genom att bevara elementen i din InDesign-fil på de lager som du skapade dem på. Inställningen Skapa Acrobat-lager håller din layoutfils lagerstruktur intakt, vilket gör att du kan bygga en PDF-fil som rymmer användare som läser på flera språk, med varje språkvariant som skapats i ett separat lager. Inställningen Exportera lager kan bevara och inkludera lager som du anger osynliga eller icke-utskrifter samt de som ger ditt huvudsakliga aktiva innehåll.

Versioninformation

Informationen i den här artikeln gäller Adobe InDesign CS6 och Adobe InDesign CC. Det kan skilja sig något eller markant från andra versioner eller produkter.