Hur man tittar på YouTube på Tivo (6 steg)

Även om kärnfunktionen i en TiVo DVR-enhet fortfarande spelar in TV-program för senare visning, har den också flera andra funktioner för att titta på andra typer av media. Med en nätverkskabel ansluten kan din TiVo komma åt en mängd onlinetjänster inklusive Pandora-radio, Netflix och YouTube. Att titta på YouTube-videor kräver ingen extra prenumeration eller avgifter, bara en aktiv internetanslutning. TiVo Series 3 och nyare lådor stöder YouTube.

Steg 1

Anslut en Ethernet-kabel till baksidan av TiVo-apparaten. anslut den andra änden till internetmodemet eller routern. Om du vill ansluta TiVo till en trådlös anslutning behöver du en separat tillgänglig TiVo trådlös adapter.

Steg 2

Öppna "Meddelanden och inställningar" från TiVo Central-menyn för att ställa in nätverksanslutningen. Öppna "Inställningar" och sedan "Nätverk och telefon". Välj "Ändra nätverksinställningar". Om den trådlösa TiVo-adaptern är ansluten visas listan över trådlösa nätverk automatiskt. Välj ett nätverk för att ansluta till det. För ett trådbundet nätverk, tilldela en IP-adress genom att välja antingen "Hämta automatiskt från en DHCP-server", om din router eller modem använder DHCP, eller "Låt mig ange en statisk IP-adress." Meddelandet "Nätverksinstallation slutfört" visas.

Steg 3

Gå tillbaka till TiVo Central-menyn och välj "Hitta TV, filmer och videor." Om du använder TiVo-menyerna med standarddefinition kallas det här alternativet "Video On Demand". Välj "YouTube" från listan.

Steg 4

Välj en kategori i listan och tryck på "Välj" för att bläddra i kategorin. En förhandsgranskning av avsnittet visas i den högra ramen. Använd piltangenterna och "Välj" -knappen eller fjärrkontrollens vippbara tangentbord för att skriva in text i avsnittet "Sök".

Steg 5

Bläddra mellan videor med pilknapparna, eller bläddra genom hela sidorna med "Chan / Page" -knapparna. Markera en video och tryck på "Spela upp" -knappen för att visa den.

Styr videon med knapparna "Snabbspola framåt", "Spola tillbaka" och "Pausa". Tryck på vänster piltangent för att återgå till listan med videor; använd "Instant Replay" -knappen för att spela upp en video från början.