Hur man ansluter en MacBook trådlöst till en router

Datornätverk är inte begränsade till trådbundna anslutningar. Många datanätverk använder trådlöst nätverk, vilket gör att datorsystem med speciella radiofrekvensadaptrar kan anslutas till nätverket.

Många hemdatornätverk använder en enhet som kallas en trådlös router. Dessa enheter kan göra det möjligt för flera datorer att ansluta sig trådlöst till datornätverket. Varje dator kommunicerar med routern, som fungerar som en trådlös gateway till datornätverket.

Nära toppen av din MacBook-skärm, hitta Wi-Fi-ikonen (det ser ut som radiovågor). Det ska vara nära displayen för din batteriprocent och volymikonen. Välj från rullgardinsmenyn för tillgängliga nätverk att ansluta till. Om du tidigare har skapat ett nätverk på din dator behöver du förmodligen inte lägga in lösenordet igen.

Hur man ansluter en MacBook trådlöst till en router

Välj SSID (routernamn) för det trådlösa nätverket du vill ansluta till och klicka på "Anslut". Det kan kräva ett nätverkslösenord (WEP eller WPA-nyckel). Du kan också hitta och gå med i andra Wi-Fi-nätverk; du behöver nätverksnamnet.

Hur man ansluter en MacBook trådlöst till en router

Tips

Om du använder en dator som kör Windows XP högerklickar du på "Mina nätverksplatser". Högerklicka på ikonen "Trådlös nätverksanslutning".

Om du använder Windows Vista, högerklicka på ikonen "Nätverk" och välj "Egenskaper". Välj "Anslut till ett nätverk."

Om du använder Windows 7 klickar du på ikonen "Nätverks- och delningscenter" i aktivitetsfältet och väljer "Anslut till ett nätverk".

Objekt du behöver

  • Trådlös router

  • Router WEP eller WPA-nyckel (nätverkslösenord)

  • MacBook