Vad är GPS Lifetime Traffic?

Ett vanligt alternativ för GPS-bilar för bilar är live trafikuppdateringar. Denna funktion gör det möjligt för GPS att ta emot trafikrapporter när du reser, med den informationen för att justera ankomsttiderna och vidarebefordra dig vid olyckor vid behov. I vissa fall kommer trafiktjänsten som en del av ett årligt abonnemang på mobillevererade eller satellittjänster. Om din GPS har ett livstrafikalternativ kan det dock bero på FM-radiosändningar.

Trafikrapporter

Trafikrapporterna som GPS-enheter använder kommer från en mängd olika källor. Transportdepartementet underhåller kameror och sensorer i hela motorvägsnätet och övervakar trafikflödet. Lokala kommuner kan ha ett eget system för övervakning av trafikproblem och radio- och TV-sändare rapporterar regelbundet om anmärkningsvärda olyckor eller avmattningar i sitt betraktningsområde. I vissa fall kommer uppgifterna från andra GPS-ägare eftersom deras enheter rapporterar avmattningar och stopp. Företagen sammanställer dessa rapporter i realtid och ger en regelbundet uppdaterad bild av trafiksituationen på större genomfarter.

FM-trafik

I vissa fall säljer företagen dessa uppgifter direkt till GPS-tillverkare för distribution via deras nätverk, men de avtalar också om att tillhandahålla informationen till flera typer av slutanvändare via FM-sändningsnätet. Data sparas normalt på en befintlig sändares signal, helt ohörlig för någon utan rätt mottagningsutrustning. Din GPS skannar de lokala luftvågorna för den starkaste dataströmmen, låser på och börjar ladda ner trafikdata, en process som kan ta flera minuter.

Hur det fungerar

När GPS tar emot trafikdata tar det vanligtvis händelser i fråga om hur många minuter det skulle försena en bil som passerar genom ett visst område. GPS lägger sedan till den här tiden i dina resebeskattningar och varnar dig för kommande förseningar. I vissa fall, om förseningen är betydande, kan enheten försöka räkna om andra rutter till din destination i ett försök att hitta en bättre, vilket leder dig till den mest effektiva rutten. Om trafiksignalen indikerar en fullständig blockering av en gata eller motorväg kommer GPS att överväga detta och ta dig bort från den berörda vägen så snabbt som möjligt för att minimera dina chanser att träffa trafikstockningen.

Livstid

GPS-enheter med livstids trafikuppdateringar kräver inga abonnemangsavgifter, endast en engångslicensavgift som täcks av enhetens tillverkare. Livstids trafikuppdateringar är beroende av att FM-stationerna i ditt område bär signalen, och många kommuner har flera programföretag tillgängliga för ökad täckning. Om du ofta reser bort från stadsområden kan du dock märka brist på trafikuppdateringar tills du återvänder till ett område som betjänas av signalen. Dessutom kan vissa områden bara sända trafikuppdateringar under tunga reseperioder eller bara under dagtid.