Hur man testar YouTube-hastighet

Hastigheten på din internetanslutning till YouTube avgör hur lång tid det tar att ladda videor. Med låg hastighet kan videor pausa för att buffra upprepade gånger. Om du vet att du har en långsam anslutning kan du sänka videoupplösningen för att titta utan avbrott. Om du känner att din anslutning går långsammare än vanligt, leta upp din YouTube-hastighetshistorik eller kolla din nuvarande strömningshastighet.

YouTubes hastighetshistorik

YouTube spårar automatiskt din anslutningshastighet när du tittar på videor när du är inloggad på ditt Google-konto. Besök sidan YouTube Video Speed ​​History för att se resultat i genomsnitt under de senaste 30 dagarna. Sidan innehåller ett stapeldiagram som jämför din genomsnittliga hastighet med andra abonnenters hastighet till din Internet-serverleverantör, andra användare i din region och globalt. Du kan också se ett linjediagram som visar genomsnittliga hastigheter under den senaste månaden.

Anteckningar om hastighetshistoria

Sidan YouTube Video Speed ​​History spårar hastighet efter både konto och IP-adress. Om din IP-adress ändras, som kan uppstå när du surfar från en annan plats eller efter en modemåterställning, kanske din statistik inte överförs. Om du loggar in på ett Google-konto utan att visa historik eller loggar ut från ditt konto kommer sidan bara att visa generiska medelvärden utan personlig information.

Livestreamingstatistik

Förutom din hastighetshistorik kan du kontrollera aktuell strömningshastighet på valfri YouTube-video när du tittar på den. Högerklicka på videospelaren och klicka på "Statistik för nördar." När videon spelas, läs raden som börjar "TagStreamPlayer, HTTP." Siffran på den här raden visar din nuvarande strömningshastighet i kilobit per sekund. Den här mätningen testar inte nödvändigtvis din anslutnings maximala hastighet, men videor med lägre upplösning innehåller inte tillräckligt med data för att maximera höghastighetsanslutningar kontinuerligt. För ett mer exakt test, kontrollera hastigheten medan du tittar på en video som erbjuder inställningen "Original".

Spåra långsamma anslutningar

Om du upplever långsam laddning på YouTube-videor, kör ett regelbundet hastighetstest på en testwebbplats. Om YouTubes tester tycker att din anslutning är långsammare än andra tester har du en dålig anslutning till webbplatsen. I de flesta fall uppstår dessa problem på fjärrservrar och löser sig utan din inblandning. Att ändra din DNS-server kan hjälpa dig genom att tvinga din dator att ansluta till en annan YouTube-server - de flesta DNS-servrar som tillhandahålls av Internetleverantörer kan berätta för YouTube var du befinner dig och därmed tillhandahålla en server i närheten, men tjänster som OpenDNS har inte denna information, vilket kan orsaka dåliga strömmande anslutningar.