Hur man konverterar filer till PDF i Windows Vista

PDF, eller Portable Document Format, är ett dokumentformat som utvecklats av Adobe för att distribuera plattformsoberoende dokument. Den innehåller text och bilder och i många fall hyperlänkar. Du kan visa PDF-filer med Adobe Acrobat Reader. Du kan också konvertera filer i andra format som Microsoft Word, Excel, PowerPoint och bilder till PDF och visa dem med all originalinformation. Du kan göra det enkelt utan att installera programvara från tredje part på din Windows Vista-dator.

Steg 1

Gå till en gratis PDF-omvandlare webbplats som pdfconverter.com eller pdfonline.com.

Steg 2

Klicka på "Bläddra" och leta reda på filen du vill konvertera till PDF-format på din dator. Klicka på "Öppna" för att importera den. Du kan importera filer i format som Excel, Word, PowerPoint, webbsida och bilder.

Steg 3

Välj "PDF" som utdataformat och välj den bildkvalitet du vill använda. Välj det färgformat du vill använda. Du kan välja "RGB" för färg eller gråskala.

Steg 4

Skriv din e-postadress och klicka på "Konvertera till PDF" eller "Konvertera din fil" beroende på vilken PDF-omvandlare du använder online. Online-PDF-omvandlaren konverterar din fil till PDF-format och skickar ett e-postmeddelande med filen som en bilaga.

Steg 5

Logga in på ditt e-postkonto och öppna e-postmeddelandet från PDF-omvandlaren online. Klicka på PDF-filen och klicka på "Ladda ner bilaga" eller "Ladda ner" för att starta filsparningsfönstret.

Välj den målmapp som du vill spara den konverterade PDF-filen till och skriv ett namn på din fil. Klicka på "Spara" för att ladda ner och spara PDF-filen till din Windows Vista-dator.