Hur man gör små teckensnitt på Tumblr

Använd små teckensnitt i dina Tumblr-inlägg för att lägga till en konstnärlig effekt eller för att minska storleken på ansvarsfriskrivningar och annat finstilta. Du kan göra texten mindre genom att öppna HTML-redigeringsalternativet medan du skriver ett textinlägg och sedan lägga till speciella formateringstaggar till varje stycke. Du kan också minska teckenstorleken när du lägger till bildtexter till bilder och andra typer av inlägg.

Börja ett nytt Tumblr-inlägg eller redigera ett befintligt inlägg.

Lägg till din text i meddelandeområdet i ett textinlägg eller i textningsområdet för andra typer av inlägg.

Klicka på ""alternativ över textinmatningsfältet. Tumblr visar HTML-koden som används för texten."

"och"

"taggar representerar början och slutet av stycken.

Bifoga texten du vill göra mindre med ""och""taggar. Båda taggarna måste vara inuti"

"och"

"taggar på följande sätt:

Text

Lägg till extra ""taggar efter den första för att göra texten ännu mindre. Varje""tag minskar teckensnittsstorleken med en punkt, så för att minska ett 9-punkts teckensnitt till 6 poäng, till exempel, lägg till totalt tre""taggar så att den slutliga koden ser ut så här:

Text

Upprepa för ytterligare stycken du vill göra mindre.

Klick ""för att lämna HTML-vyn. Tumblrs inläggsfönster visar inte små teckensnitt, så effekterna av dina ändringar kommer inte att vara helt synliga.

Klicka på "Lägg upp" och kontrollera sedan inlägget på din blogg för att se de mindre teckensnitten.

Tips

Effekterna av ""Taggar varierar beroende på standardteckensnittsinställningarna i ditt tema, så du kanske vill experimentera lite med privata inlägg tills du får rätt utseende. När du infogar ytterligare""taggar, Tumblr lägger automatiskt till de stängande taggarna i slutet av stycket när du lämnar HTML-vyn. Spara tid genom att låta Tumblr infoga de stängande taggarna åt dig.

Använd "för att göra ett teckensnitt större."tag istället för""tagg.