Hur man skapar en PNG-ikon

Ikoner är populära på Internet där många använder dem i signaturer i chattrum, anslagstavlor, forum och till och med som dekorationer på personliga profiler och webbplatser. Du kan ladda ner ikoner gratis online på många webbplatser, men du kanske vill skapa dina egna. Ikonfilformatet stöds inte av alla bildredigeringsprogram som de som förinstallerades på din dator. Du behöver inte oroa dig om du inte har ett program som stöder .ico-tillägget eftersom du helt enkelt kan skapa en ikon och spara den i PNG-format.

Starta ditt bildredigeringsprogram. Den som förinstallerades på din dator som Microsoft Paint (för Windows) eller Image Editor (för Mac) fungerar bra.

Hur man skapar en PNG-ikon

Storlek din ikon till 36 pixlar med 36 pixlar, vilket är standardstorleken på ikonen. Du kan göra din något större eller mindre om du vill, men behåll längden och bredden motsvarande så att din ikon förblir en perfekt fyrkant.

Hur man skapar en PNG-ikon

Skapa din ikon med hjälp av verktygen i ditt program. Använd verktyget "Fyll" för att fylla bakgrunden på din ikon med en färg. Använd “Airbrush” -verktyget för att skapa en sprayeffekt. Använd “Rita” -verktyget för att rita en bild manuellt. Kopiera och klistra in clipart på din ikon och vad du vill göra för att skapa din ikon.

Att skapa din egen ikon som en PNG kan låta komplicerat, men med ett bildredigeringsprogram som Microsoft Paint kan du enkelt skapa dina egna och ha kul med det.

Klicka på "Arkiv" och sedan på "Spara som." Ge din ikon ett filnamn och välj "PNG" i rullgardinsmenyn bredvid "Spara som typ". Din ikon sparas i PNG-format.

Png-ikon, bildredigeringsprogram, ikon

Tips

Öppna en bild från din dator i ditt bildredigeringsprogram och ändra storlek på den till en ikonstorlek för att skapa en PNG-ikon från den.

Varningar

Akta dig för upphovsrättsintrång när du skapar ikoner från befintliga bilder. Du bör inte kopiera eller ändra bilder från andra författare utan författarens tillstånd.