Hur man sätter musik på Tumblr

Du kan lägga till ljud på din Tumblr-sida med antingen inlägg eller en musikspelare. Ett ljudinlägg visas på din Tumblr-instrumentpanel och i sökresultat för taggarna du lägger till inlägget, medan en strömmande musikspelare ger bakgrundsljud till din Tumblr-blogg. Tumblr erbjuder tre olika sätt att skicka musik till din sida.

Ladda upp ett klipp

Ladda upp en MP3-fil till Tumblr för att dela en låt som ett ljudinlägg; ljudinlägg är en av de standardtyper som finns tillgängliga på Tumblr-instrumentpanelen. Filstorleken kan vara upp till 10 MB. När du har laddat upp filen väljer du skivomslag och märker sedan spår, album och artistfält som visas. Du kan också skriva en beskrivning under albumområdet och lägga till taggar innan du lägger upp låten på din Tumblr-sida.

Länka en låt

Om du har laddat upp din egen låt till en webbhotell eller känner till URL: en för en webbplats där en låt du gillar är värd, kan du länka den i rutan för uppladdning av ljud. Kopiera webbadressen och klistra in den för att skicka låten till din sida. Hitta den direkta webbadressen till många låtar genom att klicka på "Dela" -knappen och sedan kopiera textlänken. När låten har laddats i postrutan skriver du in en beskrivning som du vill lägga till och märker inlägget innan du laddar upp det.

Sök efter titel

Många låtar kan läggas till i din Tumblr genom att söka efter sångnamnet under fliken "Sök" på ljudinlägg. Låtar från olika musikstreamingtjänster visas i en nedrullningsbar meny nedan där du skriver in namnet på låten. Klicka på den du vill dela så visas den som en streamingfil i brevlådan. Lägg till en beskrivning eller taggar innan du publicerar, om så önskas.

Musikspelare

En musikspelare ger din Tumblr-sida bakgrundsmelodier som en person kan lyssna på medan han surfar på din sida. Välj en musikspelare baserat på vilka låtar du vill strömma medan din Tumblr är öppen - leta efter en som antingen redan har den typ av musik du vill ha eller en som du kan lägga till dina personliga spår till. För att lägga till en spelare på din Tumblr-sida, kopiera koden för den färdiga spelaren med alla spår laddade och placera den sedan på rätt plats i din Tumblr-kod, som varierar beroende på vilken spelare du väljer. SCM Music Player, Streampad och Hypster är alla streamingspelare som har kod som kan bäddas in på en Tumblr-sida.