Kan en HD-kabel delas så att den går till två HDTV?

Högupplöst kabel, som de flesta kabeltjänster, kan enkelt delas upp till flera tv-apparater. Oavsett om du använder en kabelbox eller drar kabelmatningen direkt till tv-apparaterna, krävs det att en HD-kabelsignal delas av en högkvalitetsdelare för att dela en HD-kabelsignal.

Kvalitet

Delare utformade för högupplösta kabelsignaler bör vara två två gigahertz eller högre. Dessa delare använder vanligtvis ett aktivt kretskort snarare än ett enkelt trådpar och en järnsträng. Denna bandbredd hjälper till att säkerställa att det övre intervallet för högupplösta kanaler når tv eller avkodare utan problem.

Tips

Att dela en signal en gång minskar signalen med drygt tre decibel, men bör inte påverka mottagningen av högkvalitativt HD-innehåll. Att använda flera delare, särskilt efter den ursprungliga uppdelningen, kan dock minska mottagningen upp till en fjärdedel.

Förstärkare

En metod för att säkerställa att signalen förblir stark efter att den kommer in i huset är att använda en signalförstärkare. Dessa enheter kompenserar inte bara för långa kabelkörningar utan för flera splittringar. Dessa förstärkare ser ofta ut som delare, även om de är något större. De stöder flera kabelutgångar - mer än vad som skulle rekommenderas med en vanlig förlustdelare.

Kablar

RG-6 fyrsköld är en koaxialkabel med fyra alternerande lager av folie och kopparflätad skärmning. Detta gör kabeln extremt motståndskraftig mot elektromagnetisk störning och radiofrekvensstörningar. Delikata digitala signaler som sänds av din leverantör kräver denna typ av kabel för att kunna bära högupplösta signaler till hemmet. Därifrån används RG-6 quad från varje split för att maximera signalstyrkan, vilket skyddar signalerna från annan elektronik och växelströmsledningar.