Hur gruppera olika inlägg på olika sidor på Tumblr

För att gruppera olika inlägg på olika sidor i Tumblr måste du först märka dina inlägg med kategorier - du kan göra detta när du skapar ett inlägg eller i efterhand från Mass Post Editor (klicka på "Inlägg" från instrumentpanelen för att hitta det). När dina inlägg har taggats korrekt kan du sedan skapa en serie länkar genom anpassningsskärmen som visar inlägg som matchar en viss tagg.

Logga in på Tumblr och klicka på kugghjulsikonen högst upp på skärmen för att öppna inställningssidan. Välj namnet på bloggen du vill arbeta med och välj "Anpassa" efter rubriken Tema.

Klicka på "Lägg till en sida." I den resulterande dialogrutan väljer du "Redirect" från rullgardinsmenyn med alternativ till vänster, som visar "Standardlayout" som standard.

Växla alternativet "Visa en länk till den här sidan" till och ge länken en etikett. Detta bör återspegla vilken typ av innehåll det leder till (t.ex. nyheter eller foton).

Ange vilken webbadress som helst i URL-rutan. Detta är bara en platshållare för omdirigeringslänken och kommer faktiskt inte att användas, men du kanske vill behålla den relevant för innehållet i inläggen.

Ange URL "/taggade/"i rutan" Omdirigera till ", där är adressen till din Tumblr och är taggen du vill länka till. Genom att klicka på länken visas alla inlägg taggade med .

Klicka på "Spara" och sedan på bakåtpilen (uppe till vänster) för att återgå till anpassningsskärmen. Välj "Avsluta" för att gå tillbaka till Tumblr-instrumentpanelen.

Tips

Ditt nuvarande Tumblr-tema avgör hur sidor ska visas, och vissa teman har ett inbyggt alternativ för att visa eller dölja sidlänkar eller ändra var de befinner sig på sidan. Om du föredrar kan du inkludera länkar till dina taggade inlägg i beskrivningsfältet med ""kodavsnitt (där" URL "är den relevanta adressen). Från anpassningsskärmen kan du ändra ordningen på dina sidlänkar och ta bort dem om det behövs.