Hur man skriver ut sidor i broschyrformat

Om du skriver ut ditt dokument i häfteformat kan du spara utrymme och papper och läsa ditt dokument som en bok. Med ett ordbehandlingsprogram som Microsoft Word har du möjlighet att skriva ut ditt dokument i ett häfteformat om ditt dokument har två sidor eller mer. Word förvandlar din dokumentlayout till liggande läge så att du kan fälla sidorna i hälften, skapa en ryggrad som liknar en bok och läsa ditt dokument på det sättet.

Öppna ditt dokument i Microsoft Word. Gå till fliken "Sidlayout". Medan du kan välja alternativet att skriva ut i ett häfteformat senare med dina skrivarinställningar, måste du konfigurera sidlayouten först så att alternativen att skriva ut i häfteformatet visas senare.

Klicka på "Utskriftsformat". Du hittar den här pilen i det nedre högra hörnet av Utskriftsformat. Välj "Marginaler" och klicka sedan på "Bookfold" på sidmenyn. Genom att välja bokvecklayout kan du skriva ut två sidor på ena sidan så att det ser ut som sidor i en bok.

Konfigurera dina marginaler genom att skriva ett numeriskt värde i rutorna "Inuti" och "Utanför". Klicka sedan på "Ark per häfte" för att välja antalet sidor som ska ingå i ett häfte. Ditt dokument kommer att justeras så att det passar på en enda sida.

Klicka på "Arkiv" -menyn längst upp till vänster på skärmen. Menyn visas. Klicka på "Skriv ut" och sedan på "Egenskaper". Alternativ som du kan välja kommer att visas. Beroende på din skrivare, markera eller avmarkera rutan "Manuell duplex". Detta gör att du kan skriva ut dina sidor rygg mot rygg eller manuellt mata dem till din skrivare.

Välj "Förhandsgranska utskrift". Genom att klicka på det här alternativet kan du kontrollera ditt dokument först i häfteformatet. Om du är nöjd med layouten klickar du på "OK" för att skriva ut filen. Skrivaren tar emot filen och skriver ut ditt dokument på två sidor för varje ark.