Hur man konverterar VGA till RCA

De flesta moderna LCD- eller LED-TV-apparater levereras med minst ett par olika portar för anslutning av olika typer av spelare. Många TV-apparater har till och med en VGA-port som du kan använda för att ansluta en stationär eller bärbar dator och visa dess skärm på den större skärmen. Många äldre TV-apparater inkluderar dock bara en koaxialkabelkontakt och RCA-ingångar. Om du har en äldre TV utan en inbyggd VGA-port kan du fortfarande se din dator på den större TV-skärmen med en relativt billig adapterkabel.

Steg 1

Köp en VGA-till-RCA video- och ljudadapter. En VGA-till-RCA-adapter har en 15-stifts VGA-kontakt för hane och en 3,5 mm ljudkontakt i ena änden av kabeln. Den andra änden av adapterkabeln har tre uttag av RCA-typ. De röda och medan RCA-uttagen är för att konvertera ljudsignalen från en stationär eller bärbar dator, medan det gula uttaget sänder videosignalen.

Steg 2

Stäng av TV: n och datorn.

Steg 3

Anslut VGA-kontakten på adapterkabeln till videoutgången på baksidan av den stationära eller bärbara datorn. Anslut 3,5 mm ljudkabeln till "Speaker Out" eller "Audio Out" -porten på datorns moderkort eller ljudkort. Om du använder adaptern med en bärbar dator, anslut ljudkabeln till "hörlursuttaget" som du hittar på sidan eller fronten på enheten.

Steg 4

Anslut det gula RCA-uttaget på adapterkabelns motsatta ände till porten "Video In" eller "Video 1" på TV: ns sida eller baksida. Anslut de röda och vita RCA-uttagen till de matchande färgade portarna på TV: n märkt "Audio In" eller "Audio 1."

Steg 5

Slå på TV: n först och sedan på datorn. Vänta tills datorn startar i Windows.

Använd fjärrkontrollen för TV: n för att välja lämplig ingång eller källa för de portar som används för att ansluta adapterkabeln till datorn. Om du till exempel har anslutit adapterkabeln till "Video 1" -porten, använd fjärrkontrollen för att välja Video 1 som ingångskälla. Med många fjärrkontroller behöver du bara trycka på ingångs- eller källknappen några gånger tills rätt etikett visas på TV-skärmen. När du har valt rätt källa eller inmatningsalternativ med fjärrkontrollen ska datorns skärm visas på TV: n.