Kan du tagga dina vänner på Facebook via Android-telefoner?

Facebook-taggningsförmåga är mer än bara en fråga om logistik. Att märka Facebook-vänner, särskilt när du använder din mobila enhet, kan vara svårt. Din taggningsförmåga påverkas av dina egna Facebook-sekretessinställningar, såväl som av dina vänner. Du kanske inte alltid kan tagga vänner på Facebook, oavsett om du använder Facebook för Android eller skrivbordsversionen.

Märkning och integritet

Facebooks sekretessinställningar gör det möjligt för medlemmar att avgöra hur och av vem de vill bli taggade. Vissa medlemmar föredrar att inte bli taggade alls på det sociala nätverket, medan andra väljer lite byråkrati. När du taggar en vän får han vanligtvis meddelande från Facebook med en länk till det taggade innehållet. Timeline Review-funktionen kräver godkännande av medlemmar för taggar för att innehåll ska bli synligt på Facebook. Du måste justera dina inställningar för att aktivera taggning av innehåll som du äger, och personen du vill tagga måste tillåta sina vänner att tagga honom.

Märka ditt innehåll

Du kan tagga vänner i innehåll du lägger upp på Facebook, inklusive statusuppdateringar, kommentarer, videor och foton. När du publicerar en statusuppdatering, foto eller video klickar du på den silhuettformade ikonen i det nedre vänstra hörnet av inläggets dialogruta och väljer den vän du vill tagga från den resulterande listan. För att märka en vän i en kommentar, skriv “@” -symbolen följt av de första bokstäverna i hennes namn och välj från den resulterande listan. För att tagga vänner i foton efter uppladdning, öppna fotot och klicka på den taggformade symbolen. Tryck på fotot där du vill placera taggen, som vanligtvis finns på personens ansikte eller överkropp, och välj en väns namn från den resulterande listan.

Märkning av andras innehåll

Vissa medlemmar väljer förhöjda sekretessinställningar, som förhindrar andra från att tagga innehållet de lägger upp. Om du inte ser den taggformade ikonen på en väns foto eller video är det troligtvis fallet. Ganska ofta har Facebooks affärssidor och grupper integritetsåtgärder på plats för att förhindra medlemmar att publicera innehåll alls, mycket mindre märka varandra. Detta görs i ett försök att förhindra skräppost och skydda medlemmarnas integritet.

Facebook för Android

Med applikationen Facebook för Android kan du komma åt ditt Facebook-konto när du är på språng med en Android-telefon. Om din Android inte förinstallerades med appen kan du besöka Google Play Butik för att ladda ner den. Facebook för Android-appen kan vara mindre effektiv vid taggning än skrivbordsversionen, särskilt när du försöker tagga någon som inte är en bekräftad vän.