Vad innebär det att prenumerera på en YouTube-kanal?

Med så mycket nytt innehåll som laddas upp varje dag till YouTube kan det vara lätt att tappa koll på när dina favoritkanaler lägger upp en ny video du kanske är intresserad av. Prenumerera på en YouTube-kanal är som att prenumerera på en tidning - ny innehåll från användare som du prenumererar på visas på din YouTube-startsida, så du ser det direkt istället för att behöva jaga efter det.

Prenumerera

Så länge du är inloggad på ditt YouTube-konto ser du "Prenumerera" -knappen på alla YouTube-videosidor och på kanalsidor. Klicka på den knappen för att prenumerera på den kanalen: när du har gjort det ändras knappen för att visa en bock och läsa "Prenumerera." Vissa användare kan också lägga till en prenumerationslänk som du kan klicka på som en kommentar till några av deras videor.

Visar abonnemangsinnehåll

En fullständig lista med kanaler som du prenumererar på visas på din YouTube-startsida. Klicka på "Mina prenumerationer" för att visa en kombinerad lista över senaste uppladdningar och andra aktiviteter från alla kanaler du prenumererar på; alternativt klickar du på en enskild kanals namn för att se en lista med senaste uppladdningar och andra aktiviteter endast av den kanalen.

Hantera dina prenumerationer

Klicka på "Hantera prenumerationer" på YouTube-startsidan för att visa en lista över alla kanaler du prenumererar på. Härifrån kan du välja om du bara vill se en kanals uppladdningar i ditt flöde eller också visa resten av dess offentliga aktivitet, som att lägga till favoriter eller skapa spellistor. Du kan också ställa in att YouTube ska skicka ett e-postmeddelande varje gång en ny video laddas upp till en viss kanal.

Avslutar prenumerationen

Om du inte längre vill få uppdateringar från en viss kanal kan du avsluta prenumerationen direkt från själva kanalen eller från sidan för en viss video. Håll muspekaren över knappen "Prenumerera" så att den blir till en röd "Avsluta prenumerationsvideo" och klicka på den. Samma knapp visas också när du väljer den aktuella kanalen i din prenumerationslista från YouTubes huvudsida, liksom på sidan för prenumerationshantering.